ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανέρρωσε πλήρως η νοσηλεύτρια Νίνα Φαμ που είχε προσβληθεί από τον Έμπολα

Η μία από τις δύο νοσηλεύτριες από το Τέξας που προσβλήθηκαν από τον ιό του Έμπολα έχει αναρρώσει πλήρως, ανακοίνωσε σήμερα η κλινική των Αμερικανικών Ινστιτούτων Υγείας (NIH) στο Μέριλαντ όπου νοσηλευόταν από τις 16 Οκτωβρίου.

Ανέρρωσε πλήρως η νοσηλεύτρια Νίνα Φαμ που είχε προσβληθεί από τον Έμπολα

Η Νίνα Φαμ προσβλήθηκε ενώ φρόντιζε έναν άνδρα —ο οποίος τελικά πέθανε από τον αιμορραγικό πυρετό— σε νοσοκομείο του Ντάλας.

Σύμφωνα με τη λακωνική ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο, στις εργαστηριακές αναλύσεις στις οποίες υποβλήθηκε η νοσηλεύτρια από το Ντάλας δεν εντοπίζεται πλέον ο ιός. Αναμένεται ότι αργότερα θα ακολουθήσει πληρέστερη ενημέρωση για την κατάσταση της γυναίκας.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα συμβάλει με το ποσό των 82 εκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση της επιδημίας στις τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής που έχουν πληγεί περισσότερο από τον Έμπολα. Συνολικά, το Πεκίνο θα δώσει 500 εκατομμύρια γουάν (82 εκ. δολάρια) στη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα, καθώς και σε διεθνείς οργανισμούς, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα επικαλούμενο τον Κινέζο πρόεδρο.

"Η Κίνα θα βοηθήσει οικονομικά, θα αποστείλει ειδικούς επιστήμονες και θα βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός κέντρου υγείας στη Λιβερία. Ο καλός φίλος στην ανάγκη φαίνεται" είπε ο Σι.

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον Έμπολα