ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έμπολα: «Φρενίτιδα έλλειψης οργάνωσης η καραντίνα», λέει η νοσοκόμα που προσβλήθηκε

Έμπολα: «Φρενίτιδα έλλειψης οργάνωσης η καραντίνα», λέει η νοσοκόμα που προσβλήθηκε

H πολιτεία του Ιλινόις ακολούθησε εκείνες της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ στην επιβολή της υποχρεωτικής καραντίνας για τους επιβάτες που φθάνουν στις ΗΠΑ και διατρέχουν τον κίνδυνο να έχουν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα στη Δυτική Αφρική, ωστόσο το πρώτο πρόσωπο που τέθηκε σε απομόνωση βάση των νέων κανονισμών, μία νοσοκόμα που επέστρεψε από τη Σιέρα Λεόνε, χαρακτήρισε τη μεταχείριση που της επιφύλαξαν οι αμερικανικές αρχές μία «φρενίτιδα ανοργανωσιάς».

Η Κέισι Χίκοξ, που έφθασε στο αεροδρόμιο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ την Παρασκευή 24/10/2014, περιέγραψε ότι υποβλήθηκε για ώρες σε ερωτήσεις από αξιωματούχους που φόραγαν προστατευτικές στολές, ενώ αφού της έγινε λανθασμένη διάγνωση ότι είχε πυρετό, την μετέφεραν σε μία σκηνή που στήθηκε ως μονάδα απομόνωσης σε νοσοκομείο.

Η Χίκοξ, σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε χθες στον ιστότοπο της εφημερίδας The Dallas Morning News εξέφρασε την ανησυχία της για το τί περιμένει τους άλλους Αμερικανούς που εργάζονται στις υπηρεσίες υγείας, οι οποίοι προσπαθούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της επιδημίας που έχει σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους στη Δυτική Αφρική.

«Εγώ... σκέφτομαι τους τόσους πολλούς συναδέλφους που θα επιστρέψουν πίσω στην πατρίδα, την Αμερική, και θα αντιμετωπίσουν το ίδιο μαρτύριο. Άραγε θα τους κάνουν να νιώσουν εγκληματίες και κρατούμενοι;» έγραψε η ίδια.

«Τρομοκρατούμαι στην ιδέα ότι, όπως εγώ, θα φθάσουν εδώ και θα αντικρίσουν μία φρενίτιδα έλλειψης οργάνωσης, τον φόβο και, το πλέον τρομακτικό, την καραντίνα» τόνισε η νοσοκόμα, που εργάζεται για την μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα στη Σιέρα Λεόνε.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον Έμπολα