ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δαφνί: Εφημερίες από... το σπίτι και ασθενείς για ώρες δεμένοι

Απίστευτες παρατυπίες με σοβαρό αντίκτυπο στους νοσηλευόμενους εντόπισε η διοίκηση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής στο Δαφνί σε αιφνίδιους ελέγχους που πραγματοποίησε τον τελευταίο χρόνο για να διαπιστώσει την ετοιμότητα του προσωπικού.

Δαφνί: Εφημερίες από... το σπίτι και ασθενείς για ώρες δεμένοι

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι γιατροί που εφημέρευαν βρίσκονταν στο σπίτι τους και κοιμόντουσαν (!), ιατρικοί φάκελοι βρέθηκαν κενοί, ενώ εντοπίστηκε ένας ασθενής που βρισκόταν καθηλωμένος (δεμένος) για 8 ολόκληρες ώρες.

Σε έλεγχο που έγινε στις 28 Δεκεμβρίου 2013, διαπιστώθηκε ότι 13 από τους 21 γιατρούς που εφημέρευαν δεν βρίσκονταν στις θέσεις τους, ενώ μετά από σχετικές ερωτήσεις δεν μπορούσαν καν να δικαιολογήσουν την απουσία τους και κινήθηκαν από τη διοίκηση του Νοσοκομείου οι νόμιμες διαδικασίες.

Επίσης, 1 στους 3 φακέλους ασθενών βρέθηκε ότι δεν ήταν ενημερωμένος από τον αρμόδιο γιατρό, δηλαδή κάποιοι γιατροί δεν παρακολουθούσαν, όπως ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν, καθημερινά την πορεία των νοσηλευομένων.

Τέλος, σε άλλο τυχαίο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι από τους 270 ασθενείς, οι 5 ήταν καθηλωμένοι χωρίς να τηρείται το πρωτόκολλο που προβλέπει έλεγχό τους ανά 2 ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ