ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τέλος στη ζωή της έδωσε η 29χρονη Μπρίτανι Μέιναρντ που έπασχε από καρκίνο

Τον περασμένο Ιανουάριο, έπειτα από χρόνια ισχυρών πονοκεφάλων, η 29χρονη Μπρίτανι Μέιναρντ από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ έλαβε διάγνωση για καρκίνο στο κεφάλι σε τελικό στάδιο.

Τέλος στη ζωή της έδωσε η 29χρονη Μπρίτανι Μέιναρντ που έπασχε από καρκίνο

Οι γιατροί της έδιναν μόλις έξι μήνες ζωής. Τα άτομα που πάσχουν από πολύμορφο γλοιοβλάστωμα όπως η Μπρίτανι δεν καταφέρνουν συνήθως να επιβιώσουν για περισσότερα από τρία χρόνια, ασχέτως της θεραπείας που ακολουθούν.

Maynard4

Το πολύμορφο γλοιοβλάστωμα είναι η πλέον επιθετική και θανατηφόρα μορφή καρκίνου στο κεφάλι, καθώς εξελίσσεται και εξαπλώνεται ταχύτατα σε ολόκληρο τον εγκέφαλο.

«Μου είπαν ότι μου απομένουν το πολύ τρία με δέκα χρόνια ζωής. Όταν είσαι 29 ετών, ήταν σαν να μου λένε ότι θα πεθάνω αύριο», είχε δηλώσει η Μπρίτανι.

{youtube}1lHXH0Zb2QI{/youtube}

Η Μπρίτανι πήρε την απόφαση να δώσει τέλος στη ζωή της με τους δικούς της όρους, καθώς μετακόμισε με την οικογένειά της στο Όρεγκον, όπου ο νόμος επιτρέπει την οικειοθελή ευθανασία.

Το Όρεγκον είναι μία από τις μόλις πέντε πολιτείες των ΗΠΑ όπου ισχύει η σχετική νομοθεσία.

Maynard2

Η Μπρίτανι έλαβε τα φάρμακα που της είχαν συνταγογραφήσει οι γιατροί το Σάββατο και «έφυγε» όπως εκείνη ήθελε, περιτριγυρισμένη από τους αγαπημένους της.

Στο τελευταίο μήνυμα που απέστειλε μέσω της προσωπικής σελίδας της στο Facebook, ευχαρίστησε όλους όσους τη στήριξαν στη δύσκολη απόφασή της και εξέφρασε την αγάπη της στην οικογένεια και τα αγαπημένα της πρόσωπα.

Maynard3

«Αντίο σε όλους τους καλούς μου φίλους και την οικογένειά μου –τους αγαπώ πολύ. Σήμερα είναι η μέρα που αποφάσισα να δώσω τέλος στη ζωή μου με αξιοπρέπεια, αντιμέτωπη με μια ανίατη ασθένεια. Ο καρκίνος μού έχει στοιχίσει τόσα πολλά, αλλά θα μου στοίχιζε ακόμη περισσότερα στο μέλλον», ήταν μεταξύ άλλων τα τελευταία λόγια της 29χρονης Μπρίτανι.

Σύμφωνα με τον Σον Κρόουλι, εκπρόσωπο της οργάνωσης Compassion & Choices, η 29χρονη υπέφερε τον τελευταίο συχνές επιληπτικές κρίσεις, είχε πόνους στο κεφάλι και το λαιμό και συμπτώματα εγκεφαλικού.

{youtube}O7-_qD09N_Y{/youtube}