ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακόμη ένας γιατρός νεκρός από Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε

Ένας γιατρός στη Σιέρα Λεόνε, ο οποίος είχε προσβληθεί από Έμπολα απεβίωσε σήμερα, αυξάνοντας σε πέντε τον αριθμό των γιατρών που συγκαταλέγονται στα θύματα του ιού στη χώρα.

Ακόμη ένας γιατρός νεκρός από Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε

Ο δρ. Γκόντφρι Τζορτζ, προϊστάμενος τμήματος στο κρατικό νοσοκομείο στην Κάμπια, στο βόρειο τμήμα της χώρας της δυτικής Αφρικής, απεβίωσε δύο ημέρες αφότου επιβεβαιώθηκε πως είχε μολυνθεί.

Η Σιέρα Λεόνε είναι η μια από τις χώρες της δυτικής Αφρικής οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο από τη χειρότερη επιδημία του Έμπολα στην ιστορία.

Ο ιός έχει στοιχίσει τη ζωή σε 4.951 ανθρώπους από τους συνολικά 13.567 που έχει προσβάλει σε οκτώ χώρες.

Συνολικά περίπου 120 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας —ιατροί, νοσοκόμοι και νοσοκόμες, άλλο προσωπικό— έχει επαληθευτεί με εργαστηριακές εξετάσεις ότι έχουν μολυνθεί από τον ιό στη Σιέρα Λεόνε. Περίπου οι 100 εξ αυτών έχουν χάσει τη ζωή τους.

Με το εθνικό της σύστημα υγείας να βρίσκεται ακόμη σε κακή κατάσταση μετά τον εμφύλιο πόλεμο της περιόδου 1991-2002, η Σιέρα Λεόνε είχε μόλις λίγους περισσότερους από 100 γιατρούς επί συνόλου πληθυσμού 6 εκατομμυρίων πριν χτυπήσει η επιδημία.

Η διεθνής βοήθεια σταδιακά έχει αρχίσει να φθάνει στη χώρα. Μεθαύριο, Τετάρτη, η Βρετανία θα εγκαινιάσει ένα κέντρο νοσηλείας ασθενών με Έμπολα στο Κέρι Τάουν, λίγο έξω από τη Φριτάουν, δυναμικότητας 100 κλινών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον Έμπολα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ