ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γλίτωσε από τον Έμπολα, αλλά θα απέχει από το σεξ

Ο 33χρονος γιατρός Graig Spencer, επέστρεψε τον Οκτώβριο στη Νέα Υόρκη από την Γουινέα, όπου πρόσφερε τις υπηρεσίες του στους «Γιατρούς χωρίς σύνορα», με υψηλό πυρετό, εμετούς και όλα τα συμπτώματα που συνηγορούσαν ότι ο γιατρός είχε μολυνθεί από τον θανατηφόρο αιμορραγικό πυρετό Έμπολα.

Γλίτωσε από τον Έμπολα, αλλά θα απέχει από το σεξ

Στις 23 Οκτωβρίου ο 33χρονος εισήχθη στο νοσοκομείο Bellevue Hospital της Νέας Υόρκης σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Μετά από θεραπεία με πειραματικό φάρμακο και με τα αντισώματα της 59χρονης ιεραποστόλου Nancy Writebol, που είχε ασθενήσει από τον Έμπολα και επέζησε, ο νεαρός άντρας άρχισε να συνέρχεται και σήμερα παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο, αφού σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Νέας Υόρκης, που εξέδωσαν επίσημη ανακοίνωση, ο 33χρονος γιατρός έχει πλήρως αποθεραπευτεί.

Στον 33χρονο έχει απαγορευτεί ωστόσο να κάνει σεξ για τρεις μήνες, αφού ο ιός του Έμπολα παραμένει στο σπέρμα για αυτό το χρονικό διάστημα. Ο Spencer είναι αρραβωνιασμένος με την Morgan Dixon, η οποία στο πλαίσιο του ελέγχου για Έμπολα, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο και τώρα βρίσκεται στο διαμέρισμα που μοιράζεται με τον 33χρονο γιατρό, σε καραντίνα, καθώς δεν έχει παρέλθει το χρονικό όριο των 21 ημερών για την ανίχνευση του θανατηφόρου ιού.

Ο γιατρός Robert Glatter δήλωσε για την περίπτωση του 33χρονου ασθενή: «Αυτός που έχει ασθενήσει από Έμπολα αναπτύσσει αντισώματα που δρουν προστατευτικά γι' αυτόν, δεν θα ασθενήσει ξανά από Έμπολα και αν δεν έχει πυρετό ή άλλα συμπτώματα, δεν είναι κίνδυνος για τους συνανθρώπους του. Η μόνη προειδοποίηση αφορά το σεξ. Επειδή ο ιός ζει στο σπέρμα μέχρι και τρεις μήνες, ο Spencer δεν θα πρέπει να έρθει σε σεξουαλική επαφή».

Διαβάστε επίσης:

Ο Έμπολα έφτασε στη Νέα Υόρκη