ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» στηρίζει 40 σχολεία της Ελλάδας

Θεωρώντας ότι η μόρφωση των παιδιών αποτελεί τη σημαντικότερη, μετά την υγεία, προϋπόθεση για τη δημιουργία μιας κοινωνίας άξιων πολιτών, το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», εδώ και χρόνια έχει εντάξει στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του το «Πρόγραμμα Στήριξης Σχολείων».

Το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» στηρίζει 40 σχολεία της Ελλάδας

Ειδικότερα φέτος, τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από την παράσταση που δόθηκε στο Ηρώδειο τον Σεπτέμβριο του 2014, με πρωτοβουλία και στήριξη του «Ιδρύματος Heydar Aliyev» του Αζερμπαϊτζάν, θα διατεθούν για τη στήριξη 40 σχολείων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδα.

Η συμβολή του «Ιδρύματος Heydar Aliyev» στο «Πρόγραμμα Στήριξης Σχολείων» του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας των Προέδρων των δυο ιδρυμάτων και Πρέσβεων Καλής Θελήσεως της UNESCO, της Πρώτης Κυρίας του Αζερμπαϊτζάν Mehriban Aliyeva και της κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη.

Πρώτο σχολείο-αποδέκτης της βοήθειας του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» ήταν το 9ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά στο Κερατσίνι.

Ο διευθυντής του Σχολείου, κύριος Γιώργος Λαχανάς, επισκέφτηκε την κυρία Βαρδινογιάννη για να ευχαριστήσει, τόσο την ίδια για την ευγενική της χειρονομία, όσο και τον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν, κύριο Rahman Mustafayev, ο οποίος ήταν παρών στην συνάντηση και συνεργάζεται με την κυρία Βαρδινογιάννη στο πλαίσιο του φετινού «Προγράμματος Στήριξης Σχολείων».

PAN 0080