ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έμπολα: Δωρεά 5,7 εκατομμυρίων προς ενίσχυση της έρευνας στον τομέα του φαρμάκου

Το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates προχώρησε σε δωρεά ύψους 5,7 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να μπει σε εφαρμογή το πρόγραμμα για την παρασκευή πειραματικών φαρμάκων ενάντια στον Έμπολα.

Έμπολα: Δωρεά 5,7 εκατομμυρίων προς ενίσχυση της έρευνας στον τομέα του φαρμάκου

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του BBC, το πρόγραμμα εστιάζει σε θεραπευτικές μεθόδους με βάση το αίμα όσων κατάφεραν να επιβιώσουν.

Τα χρήματα που παραχώρησε το Ίδρυμα θα χρησιμοποιηθούν επίσης για τη δοκιμή και την αξιολόγηση νέων πειραματικών φαρμάκων.

Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους, ως επί το πλείστον στη Δυτική Αφρική, κατά το τελευταίο δραματικό ξέσπασμα του Έμπολα. Επί του παρόντος, δεν υπάρχει εγκεκριμένη θεραπεία ή εμβόλιο για τον ιό. Η περίθαλψη των ασθενών βασίζεται στη χορήγηση ενδοφλέβιου ορού ώστε να αποφευχθεί η αφυδάτωση και παράλληλα η χορήγηση αντιβιοτικών για να αντιμετωπιστούν οι λοιμώξεις.

Όσα πειραματικά φάρμακα και εμβόλια έχουν δημιουργηθεί μέχρι τώρα δεν έχουν εξεταστεί πλήρως ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους.

Το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates πρόκειται να συνεργαστεί με ιδιωτικούς φορείς προκειμένου να αναπτυχθούν νέες θεραπείες με βάση το πλάσμα όσων κατάφεραν να αναρρώσουν. Το πλάσμα του αίματος αυτών των ανθρώπων περιέχει αντισώματα κι έτσι μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο για όσους έχουν μολυνθεί από τον ιό Έμπολα και κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους.

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον Έμπολα