ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόντεψε να πεθάνει από τοξικό σοκ λόγω ταμπόν

Από τοξικό σοκ που προκάλεσε ένα ταμπόν κόντεψε να πεθάνει η Joanna Cartwright από το Doncaster του South Yorkshire της Βρετανίας.

Κόντεψε να πεθάνει από τοξικό σοκ λόγω ταμπόν

Το τοξικό σύνδρομο είναι μια σπάνια και επικίνδυνη πάθηση, η οποία προκαλείται όταν βακτήρια εισβάλλουν στον οργανισμό μας.

Η 25χρονη μητέρα νόμιζε ότι περνούσε μια απλή γρίπη όταν αρρώστησε βαριά. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένειά της ότι βρισκόταν σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Τα όργανα της είχαν αρχίσει να υπολειτουργούν, το δέρμα της ξεφλούδιζε, ενώ είχε χάσει το 50% από τα νύχια και τα μαλλιά της. Οι γιατροί υπέβαλαν την Joanna σε τεχνητό κώμα προκειμένου να παλέψει το βακτήριο που είχε εισβάλει στον οργανισμό της.

Όταν ξύπνησε από το κώμα 8 ημέρες μετά, οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένειά της ότι το τοξικό σύνδρομο είχε προκαλέσει στην άτυχη γυναίκα και μηνιγγίτιδα. Είχε απώλεια μνήμης και κινητική δυσλειτουργία. Δεν μπορούσε να θυμηθεί ούτε καν να αναγνωρίσει τις τρεις κόρες της, ενώ έμαθε να περπατάει ξανά από την αρχή με τη βοήθεια φυσιοθεραπείας.

Η ίδια λέει ότι όταν συνήλθε από το κώμα, ημέρα που συνέπεσε με την ημέρα των γενεθλίων της, η νοσοκόμα της διάβαζε τις ευχετήριες κάρτες που έστελναν φίλοι και συγγενείς και δεν μπορούσε να αναγνωρίσει κανένα όνομα, δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει καν ότι ήταν τα γενέθλια της.

Όταν την ενημέρωσαν για το τι είχε συμβεί δεν μπορούσε να πιστέψει ότι κάτι που συνήθιζε να κάνει κάθε μήνα μπορούσε να προκαλέσει τέτοια ζημιά.

Πλέον η μνήμη της Joanna έχει επανέλθει αλλά όχι πλήρως. Ακόμα έχει κάποια κενά από το παρελθόν που αδυνατεί να ανακαλέσει.

«Δεν μπορώ να θυμηθώ τα πρώτα βήματα της κόρης μου, βλέπω φωτογραφίες από Χριστούγεννα και γιορτές και δεν μπορώ να θυμηθώ πότε έγιναν όλα αυτά. Χρειάστηκαν δύο χρόνια για να επανέλθω κάπως. Ο πατέρας μου μετακόμισε σε μας για να με προσέχει, καθώς δεν μπορούσα να φροντίσω τον εαυτό μου. Πέρασε αρκετός καιρός μέχρι να μακρύνουν και πάλι τα μαλλιά μου. Ήταν μια πολύ τραυματική εμπειρία και ξέρω ότι ποτέ πια δεν θα είμαι η ίδια όπως πριν. Αλλά χαίρομαι που τα κατάφερα και νιώθω πολύ τυχερή που είμαι πάλι κοντά στα παιδιά μου» είπε.