ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναμνήσεις που μπορείς να τις… αγγίξεις (vid)

Μια εταιρεία που ονομάζεται Pirate3D έχει αναπτύξει ένα 3D εκτυπωτή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει τα άτομα με προβλήματα όρασης, λόγω τύφλωσης ή άλλων διαταραχών, όπως το γλαύκωμα.

Αναμνήσεις που μπορείς να τις… αγγίξεις (vid)

Η συσκευή ονομάζεται «Buccaneer» ή αλλιώς «Ο πιο φιλικός 3D εκτυπωτής στον κόσμο». Η 3D εκτύπωση δεν είναι κάτι καινούργιο, φυσικά, αλλά ο εκτυπωτής Buccaneer κάνει κάτι ξεχωριστό: μπορεί να δημιουργήσει μια χειροπιαστή αναπαράσταση κάποιας εικόνας που υπάρχει μόνο στο μυαλό του ατόμου που έχει πρόβλημα όρασης.

Ενώ οι τυφλοί άνθρωποι (όχι οι εκ γενετής) μπορούν να δουν τις αναμνήσεις τους μέσα στο μυαλό τους, δεν είναι το ίδιο εύκολο να «ξαναδούν» μια εικόνα από το μακρινό παρελθόν. Οι λεπτομέρειες έχουν «χαθεί» κάπου μέσα στη μνήμη τους και η ανάμνηση σιγά- σιγά «ξεθωριάζει».

Η εταιρεία Pirate3D χρησιμοποιεί παλαιότερες εκτυπωμένες φωτογραφίες και αναδημιουργεί το περιεχόμενό τους σε ένα τρισδιάστατιο μοντέλο.

Με αυτό τον τρόπο, το άτομο που πλέον έχει χάσει την όρασή του, μπορεί να τις περιεργαστεί στα χέρια του και να τις «δει» στο μυαλό του!

Η εμπειρία είναι μοναδική. Το όλο project ονομάζεται «Touchable Memories» και όπως θα διαπιστώσετε από το βίντεο, είναι κάτι πολύ ξεχωριστό.

Και μην ξεχνάτε: Η τεχνολογία είναι εργαλείο. Οι άνθρωποι της δίνουν... σκοπό