ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BBC: Αφήνουν τις σορούς θυμάτων του Έμπολα στους δρόμους γιατί δε λαμβάνουν επίδομα επικίνδυνης εργασίας

Οι εργαζόμενοι στην ομάδα ταφής θυμάτων του ιού Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης εργασίας, εγκατέλειψαν 15 σορούς στους δρόμους της επαρχίας Κενέμα, οι τρεις εξ αυτών στην είσοδο του νοσοκομείου, για να εμποδίζουν την είσοδο των ασθενών.

BBC: Αφήνουν τις σορούς θυμάτων του Έμπολα στους δρόμους γιατί δε λαμβάνουν επίδομα επικίνδυνης εργασίας

Οι αρχές της Σιέρα Λεόνε παραδέχθηκαν ότι δεν έχουν καταβάλει το επίδομα, όμως προειδοποίησαν ότι, όσα μέλη της ομάδας ταφής απεργούν, θα απολυθούν.

«Η έκθεση πτωμάτων με έναν εξαιρετικά απάνθρωπο τρόπο είναι εντελώς απαράδεκτη», δήλωσε ο Σίντι Γιαχία Τούνις, εκπρόσωπος του Εθνικού Κέντρου Αντιμετώπισης του ιού Έμπολα.

Ο κ. Τούνις πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της Σιέρα Λεόνε έχει καταβάλει τα χρήματα στις υγειονομικές αρχές της περιοχής. «Κάποιος, κάπου πρέπει να ερευνήσει για να βρούμε πού πήγαν τα χρήματα αυτά», συμπλήρωσε.

Ο επικεφαλής της ομάδας αντιμετώπισης της επιδημίας στην επαρχία, Αμπντούλ Ουάχαμπ Ουάν, είπε ότι τα πτώματα, μεταξύ αυτών και δύο μωρών, είχαν αφεθεί στους δρόμους γύρω από το νοσοκομείο της Κενέμα.

Στη Σιέρα Λεόνε έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα της ασθένειας, από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους, μέχρι στιγμής, σχεδόν 5.500 άνθρωποι σε οκτώ χώρες από τον Δεκέμβριο.