ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εφοριακός "χάρισε" σε μεγαλογιατρό φόρους και πρόστιμα 4,6 εκατ. ευρώ

Απίστευτα ποσά για τα δεδομένα της άσκησης του ιατρικού του επαγγέλματος φέρεται πως παραλίγο να γλιτώσει σε μορφή φόρων και προστίμων ένας ομοιοπαθητικός, αφού τα χρέη του προς το Δημόσιο όδευαν προς σβήσιμο με ευθύνη ενός εφοριακού.

Εφοριακός "χάρισε" σε μεγαλογιατρό φόρους και πρόστιμα 4,6 εκατ. ευρώ

Όπως προέκυψε από πολύμηνη ποινική έρευνα, ο επίορκος υψηλόβαθμος δημόσιος υπάλληλος Γ.Μ., το 2011, είχε "χαρίσει" στον μεγαλογιατρό Σ.Δ. φόρους και πρόστιμα συνολικού ύψους 4.684.087 ευρώ, ζημιώνοντας με τα αντίστοιχα ποσά το Δημόσιο.

Από την έρευνα που διενήργησε ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης ήρθαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο φως συγκλονιστικά στοιχεία για την έκνομη δράση του υπαλλήλου. Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε, ο Γ.Μ. είχε προβεί σε ολική διαγραφή μεγάλων ποσών φόρων και προστίμων που είχαν καταλογιστεί στον γιατρό Σ.Δ. μετά από δεκαετή και πλέον δικαστική διαμάχη του με το Δημόσιο. Η διαγραφή του ποσού έγινε λίγο πριν την έκδοση της οριστικής απόφασης του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας και την τελεσιδικία της όλης υπόθεσης.

Πηγή: protothema.gr