ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έμπολα: Καλές οι προβλέψεις για τη Σιέρα Λεόνε - Λάθος ο τελευταίος απολογισμός της Λιβερίας

Η Σιέρα Λεόνε δεν έχει ακόμη αρκετά κρεβάτια στις κλινικές για να απομονώνει τους ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον ιό Έμπολα στο δυτικό τμήμα της χώρας, όμως πολλές νέες εγκαταστάσεις αναμένεται να αρχίσουν να λειτουργούν τις επόμενες εβδομάδες, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Έμπολα: Καλές οι προβλέψεις για τη Σιέρα Λεόνε - Λάθος ο τελευταίος απολογισμός της Λιβερίας

«Η ικανότητα αυτή σε περιφερειακό επίπεδο είναι μεγάλη και αυξάνεται στη Σιέρα Λεόνε και γι' αυτό πιστεύω ότι η πρόγνωση είναι στην πραγματικότητα πολύ καλή», δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Μπρους Έιλγουορντ, χαιρετίζοντας τις προσπάθειες της κυβέρνησης της Σιέρα Λεόνε για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Στο μεταξύ ο Έιλγουορντ εξήγησε ότι η αύξηση στους θανάτους από τον ιό Έμπολα που ανακοινώθηκε από τον ΠΟΥ το Σαββατοκύριακο οφείλεται στην προσμέτρηση περίπου 1.000 θανάτων στη Λιβερία που συμπεριλήφθηκαν από λάθος στον απολογισμό της επιδημίας και οι οποίοι θα αφαιρεθούν.

«Οι αριθμοί της Λιβερίας ήρθαν, αλλά έκτοτε μας είπαν ότι στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για θανάτους από τον ιό Έμπολα και θα τους αφαιρέσουμε», είπε στους δημοσιογράφους.

Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα το Σαββατοκύριακο ανέφεραν ότι οι νεκροί από την επιδημία του ιού Έμπολα στη Λιβερία είναι 4.181 έναντι 3.016 που είχαν αναφερθεί δύο ημέρες νωρίτερα.