ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το βραχιόλι που μας μαθαίνει καλές συνήθειες (με το ζόρι)

Το Pavlok ξέρει πότε... χασομεράμε και προσπαθεί να μας βάλει στον ίσιο δρόμο χτυπώντας το χέρι μας με ηλεκτροσόκ 225 Βολτ!

Το βραχιόλι που μας μαθαίνει καλές συνήθειες (με το ζόρι)

Η αμερικανική εταιρία που σχεδίασε το βραχιόλι κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 200.000 δολάρια μέσω χρηματοδότησης από το πλήθος (μέθοδος crowd-funding) ώστε να προχωρήσει στην κατασκευή και τη διάθεση της συσκευής.

Το πρωτότυπο περικάρπιο μας βοηθά να κόψουμε τις κακές συνήθειες, όπως το άσκοπο σερφάρισμα σε σελίδες με διασκεδαστικά βίντεο εν ώρα εργασίας, χρησιμοποιώντας το ηλεκτροσόκ ως τακτική προσδιορισμού της συμπεριφοράς μέσω εξαρτημένων ανακλαστικών (conditioning).

Σύμφωνα με την εταιρία κατασκευής, το ηλεκτροσόκ που χορηγεί το βραχιόλι είναι αισθητό, ωστόσο η συσκευή είναι απόλυτα ασφαλής προς χρήση.

Η συσκευή μπορεί να μας βοηθήσει να υιοθετήσουμε διάφορες καλές συνήθειες, όπως να ξυπνάμε στην ώρα μας το πρωί ή να σηκωθούμε από τον καναπέ και να γυμναστούμε.

Ο ρεπόρτερ του BBC Stephen Beckett μίλησε με το διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Pavlok, Maneesh Sethi, και μάλιστα δε δίστασε να δοκιμάσει και ο ίδιος το βραχιόλι.

{youtube}NmuATpiNkZ4{/youtube}