ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην "Ελπίδα"

Την Πέμπτη το πρωί ο Άγιος Βασίλης μαζί με πολλά... καλικατζαράκια κατέφθασαν στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», φέρνοντας μαζί τους το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην "Ελπίδα"

Πρώτη τους... δουλειά, ήταν να προσκαλέσουν τα παιδιά σε ένα πρωτότυπο κυνήγι χαμένου θησαυρού. Μετά από παιχνιδιάρικες δοκιμασίες και αστείους γρίφους, κάθε παιδί έφτιαξε μια μπάλα από χαρτόνι με μια ευχή γραμμένη πάνω της, και με αυτήν κατευθύνθηκαν στο σχολείο του νοσοκομείου, όπου ήταν κρυμμένος ο χαμένος θησαυρός. Κι όταν τον βρήκαν, ο ενθουσιασμός τους κορυφώθηκε, αφού ο θησαυρός δεν ήταν άλλος από τον Αγγελιοφόρο της «ΕΛΠΙΔΑΣ», τον Σάκη Ρουβά!

Εν συνεχεία, Άγιος Βασίλης, καλικατζαράκια, παιδιά και Αγγελιοφόρος σχημάτισαν μια χαρούμενη πομπή, της οποίας επικεφαλής ήταν ο κλακετίστας και μουσικός σώματος Θάνος Δασκαλόπουλος, και όλοι μαζί πήγαν να ανάψουν τα φωτάκια του Δένδρου των Ευχών και να το στολίσουν με τις ευχές τους.

Εκεί με χαμόγελο και ανοιχτή αγκαλιά τους περίμενε η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, μαζί με τον Διοικητή του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριο Εμμανουήλ Παπασάββα, και μέλη του Δ.Σ. της «ΕΛΠΙΔΑΣ», τις κυρίες Μελίνα Δασκαλάκη, Αλίνα Μινέττα, Ελένη Σαμαρά Κωνσταντακάτου, Ρίτα Μωραϊτάκη Πικρού, Ντίνα Πριτσιβέλη, Έλλη Τζανετάτου, Χριστίνα Τσατσάκη, Κέττυ Φιλιππίδου και Βίκυ Φιλίππου, καθώς και τη διευθύντρια του Ξενώνα «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Άννα Παναγοπούλου, για να ευχηθούν στα παιδιά «Καλά Χριστούγεννα» και να τοποθετήσουν μαζί τους στα κλαδιά του Δένδρου των Ευχών τις προσωπικές τους ευχές.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο Πρέσβης του Καναδά κύριος Robert Peck και ο Ελληνοκαναδός επιχειρηματίας κύριος Στηβ Μιρκόπουλος που επισκέφτηκαν το Νοσοκομείο.

Εκεί βρισκόταν και η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού που έπαιζε χριστουγεννιάτικες μελωδίες, καθώς και αντιπροσωπεία του Λυκείου των Ελληνίδων από τον Πύργο Ηλείας, που τραγούδησε τα κάλαντα των Χριστουγέννων και χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.

Η εκδήλωση έκλεισε με χριστουγεννιάτικα τραγούδια που τραγούδησαν τα παιδιά του σχολείου της Ογκολογικής Μονάδας μαζί με τον Σάκη Ρουβά και τους δασκάλους τους.