ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έμπολα: Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση στη Σιέρα Λεόνε

Τους 6.331 έφτασε ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του ιού Έμπολα στην Δυτική Αφρική και ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων στη Σιέρα Λεόνε είναι πλέον μεγαλύτερος απ' ό,τι στη Λιβερία.

Έμπολα: Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση στη Σιέρα Λεόνε

Αυτό προκύπτει από τα αναθεωρημένα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Αναλυτικά, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων σε Σιέρα Λεόνε, Λιβερία και Γουϊνέα που μαστίζονται από τον ιό άγγιξε τα 17.800, εκ των οποίων 7.719 καταγράφηκαν στη Λιβερία και 7.798 στη Σιέρα Λεόνε.

Οι περισσότεροι από τους μισούς θανάτους είναι καταγεγραμμένοι στη Λιβερία, αλλά οι ειδικοί του ΠΟΥ εκτιμούν ότι αυτό είναι ψευδές στοιχείο, διότι στη Σιέρα Λεόνε η θνησιμότητα υπολογίζεται σε 70%, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι θάνατοι είναι πολύ περισσότεροι απ' όσοι επισήμως αναφέρονται.

Ο ΠΟΥ από την αρχή της επιδημίας επεσήμαινε ότι οι χώρες αυτές, με τις τραγικές ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, αδυνατούσαν να ελέγξουν, να καταγράψουν και να αναφέρουν όλα τα κρούσματα και τα θύματα.

Σήμερα δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, με τη συνδρομή γιατρών, νοσηλευτών και άλλων ειδικών απ' όλο τον κόσμο, στη Σιέρα Λεόνε ως φαίνεται εξακολουθεί να υπάρχει τεράστιο πρόβλημα.