ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λιντζέρης: Τεράστια τα έσοδα από τον ιατρικό τουρισμό - ευκαιρία για την οικονομία

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο αριθμός των ιατρικών συνεδρίων που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα έχει οκταπλασιαστεί, προσδίδοντας σημαντικά έσοδα στις τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και προστιθέμενη αξία στην ελληνική επιστημονική κοινότητα. Αυτό τόνισε ο Πρόερδρος του ΕΟΦ κ. Λιντζέρης κατά τη διάρκεια της ημερίδας που διοργάνωσε ο ΕΟΦ σε ένα νέο κύκλο προσπαθειών για την προσέλκυση διεθνών συνεδρίων στη χώρα μας και συμπλήρωσε ότι κινητήρια δύναμη της οικονομίας μπορεί να αποτελέσει ο συνεδριακός τουρισμός στη χώρα μας.

Λιντζέρης: Τεράστια τα έσοδα από τον ιατρικό τουρισμό - ευκαιρία για την οικονομία

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, το 2011 πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα μόλις 6 συνέδρια και το επόμενο έτος 15. Οι αριθμοί αυτοί υπερδιπλασιάστηκαν για το έτος 2013, καθώς πραγματοποιήθηκαν 34 διεθνή συνέδρια, ενώ φέτος ο αριθμός των διεθνών συνεδρίων έχει ξεπεράσει τα 50.

Τις προοπτικές αξιοποίησης του συνεδριακού τουρισμού, με την προσέλκυση μεγάλων διεθνών επιστημονικών συνεδρίων στην Ελλάδα, αναλαμβάνει να αναδείξει ο ΕΟΦ, και σαν πρώτη πρωτοβουλία οργανώθηκε η ημερίδα για αυτό το σκοπό.

Ανάμεσα στους ομιλητές, ο πρόεδρος του ΕΟΦ κ. Δημήτριος Λιντζέρης, ο καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ, τ. Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Παναγιώτης Βάρδας, ο συντονιστής Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Ασκληπιείου Βούλας, πρόεδρος του Διεθνούς Συνεδρίου Υπέρτασης 2014 κ. Αθανάσιος Μανώλης και ο Καθηγητής καρδιολογίας στο Imperial College του Λονδίνου Πέτρος Νιχογιαννόπουλος.

Την Ημερίδα χαιρέτησαν η Υπουργός Τουρισμού κα Κεφαλογιάννη και ο Αν. Υπουργός Υγείας κ. Γρηγοράκος.

Διαβάστε ακόμη:

Γρηγοράκος: Ναι και άμεσα στον ιατρικό τουρισμό αλλά με στρατηγικό σχέδιο