ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τεστ για την πρόληψη κρίσεων άσθματος στα παιδιά

Τα παιδιά που υποφέρουν από άσθμα πρέπει να παίρνουν ακριβείς δόσεις φαρμάκων, ώστε να προλαμβάνονται μελλοντικές κρίσεις.

Τεστ για την πρόληψη κρίσεων άσθματος στα παιδιά

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου, κατέληξαν σε ένα τεστ που μετρά με ακρίβεια τα επίπεδα της φλεγμονής στα ούρα, τα οποία δίνουν τα προειδοποιητικά σημάδια της επικείμενης «επίθεσης».

Η έρευνα θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα «μετασχηματιστικό» βήμα για την πρόληψη της επιδείνωσης των συμπτωμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία και τους θανάτους.

Οι επιστήμονες εξέτασαν 73 παιδιά ηλικίας 7-15 ετών, για να διερευνήσουν τον πιο αποτελεσματικό και μη επεμβατικό τρόπο που θα μπορούσε να παρέχει βέλτιστο επίπεδο αντιφλεγμονώδους θεραπείας για το άσθμα.

Για το λόγο αυτό ανέλυσαν τα επίπεδα των μεταβολιτών προσταγλανδίνης –χημικές ουσίες που απελευθερώνονται από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος που ενεργοποιούνται στο άσθμα- στα ούρα.

Μία από τις «προστατευτικές» προσταγλανδίνες μειώθηκε σημαντικά στα παιδιά που εμφάνισαν κρίση άσθματος μέσα σε τρεις μήνες, παρέχοντας ένα πρώιμο, προειδοποιητικό σημάδι για την επερχόμενη επιδείνωση της κατάστασής τους.

Οι ερευνητές συνέχισαν τις εξετάσεις και τις ημέρες που τα παιδιά δεν εμφάνιζαν συμπτώματα και συνέκριναν τα αποτελέσματα με αυτές άλλων παιδιών, που δεν υπέφεραν από άσθμα.

«Το σημείο-κλειδί για τη θεραπεία παιδιών που υποφέρουν από άσθμα, είναι να μετρά κανείς την ποσότητα φαρμάκων που παίρνουν με ακρίβεια, διασφαλίζοντας ότι χορηγούνται οι κατάλληλες δόσεις αντιφλεγμονωδών φαρμάκων» ανέφερε η Dr Rossa Brugha, σύμφωνα με τη MailOnline.

Διαβάστε επίσης:

Η αγκαλιά προληπτικό μέτρο ενάντια στη... γρίπη!

Οι ασθενείς με άσθμα και αλλεργίες δεν χρησιμοποιούν σωστά τις συσκευές χορήγησης φαρμάκου