ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Mediterranean Professional Studies-Αποκλειστική συνεργασία με το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ

To Mediterranean Professional Studies (MPS), το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Mediterranean College ανακοινώνει την έναρξη του πιστοποιημένου και μοναδικού στην Ελλάδα προγράμματος "Επαγγελματική Εξειδίκευση στη Δυσφαγία: Προβλήματα Μάσησης και Κατάποσης: Από την Θεωρία στην Κλινική Πράξη".

Mediterranean Professional Studies-Αποκλειστική συνεργασία με το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ

Ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει Κλινική Πρακτική σε ένα μεγάλο εύρος περιστατικών όπως:
• Εγκεφαλικά – Επίκτητες Νευρολογικές Διαταραχές
• Κρανιοεγκεφαλικές Κακώσεις
• Καρκίνος στον Οισοφάγο
• Νόσος Κινητικού Νευρώνα
• Νόσος Alzheimer
• Νόσος του Parkinson
• Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Η Κλινική Πρακτική των συμμετεχόντων, πραγματοποιείται μέσω αποκλειστικής συνεργασίας του MPS με το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ.

Η "ΑΝΑΠΛΑΣΗ" είναι το μοναδικό διαπιστευμένο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης στη χώρα μας. Είναι επίσης ο πρώτος Φορέας Υγείας στην Ελλάδα και το πρώτο Κέντρο Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και Αποκατάστασης στην Ευρώπη, στο οποίο απονεμήθηκε Πιστοποιητικό Ποιότητας για τις υπηρεσίες που προσφέρει και το σύνολο των λοιπών δραστηριοτήτων του, από τον Εθνικό Φορέα Πιστοποίησης Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας της Γερμανίας (DQS). "Σήμερα, η 'ΑΝΑΠΛΑΣΗ' έχει καταστεί συνώνυμη της έννοιας 'ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ' και παραπέμπει στην πλέον καινοτόμο, σύγχρονη και ποιοτική έκφανση των υπηρεσιών Αποκατάστασης, όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς..." δηλώνει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της "ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ" Δρ Χρήστος Ε. Γεωργόπουλος- Διευθυντής του Νευροχειρουργικού Τμήματος του Κοινωφελούς Ιδρύματος "Νοσοκομείο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ".

Το πρόγραμμα "Επαγγελματική Εξειδίκευση στη Δυσφαγία: Προβλήματα Μάσησης και Κατάποσης: Από την Θεωρία στην Κλινική Πράξη" απευθύνεται σε τελειόφοιτους φοιτητές Λογοθεραπείας (ΑΤΕΙ και Ιδιωτικών Κολλεγίων), πτυχιούχους τμημάτων Λογοθεραπείας (ΑΤΕΙ, Ιδιωτικών Κολλεγίων και Πανεπιστημίων της αλλοδαπής) και σε Επαγγελματίες Λογοθεραπευτές. Επιστημονικοί υπεύθυνοι του προγράμματος είναι η Κα Θάλεια Ζολώτα (Δ/ντρια και Επιστημονικός Σύμβουλος του τμήματος Λογοθεραπείας στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης "Ανάπλαση" & υπεύθυνη Κλινικής Πρακτικής Mediterranean College & Mediterranean Professional Studies) και ο Κος Νικόλαος Λίτινας (Επιστημονικός συνεργάτης (καθηγητής) στο Α. Τ. Ε. Ι. Πατρών στο τμήμα Λογοθεραπείας με αντικείμενα διδασκαλίας τις Νευρογενείς Διαταραχές Ομιλίας, τις Διαταραχές Κατάποσης, τον Τραυλισμό και την εποπτεία των Κλινικών Α και Β στη Κλινική του τμήματος & καθηγητής στο Mediterranean College & το Mediterranean Professional Studies).

Το Mediterranean Proffesional Studies αποτελεί την φυσική συνέχεια του Mediterranean College, του Κολλεγίου με τη μεγαλύτερη εμπειρία και ιστορική διαδρομή στις σπουδές Ψυχολογίας στην Ελλάδα από το 1997. Η διδασκαλία των προγραμμάτων του περιλαμβάνει διαλέξεις, εργαστήρια, tutorials, προβολές DVD, role-plays, debates, ομαδικές εργασίες, εξετάσεις, παρατήρηση, θεραπευτικό ημερολόγιο, poster presentations, παρουσιάσεις, ατομική έρευνα ενώ συμπράττει με Τμήματα Δια Βίου Εκπαίδευσης κρατικών Βρετανικών Πανεπιστημίων, Διεθνείς Επαγγελματικούς Φορείς-Συλλόγους και Παγκοσμίως Αναγνωρισμένους Φορείς Πιστοποίησης.