ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπάλληλος του CDC εκτέθηκε πιθανώς στον Έμπολα

Αμερικανός υπάλληλος εργαστηρίου παρακολουθείται λόγω πιθανής έκθεσης στον ιό Έμπολα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Υπάλληλος του CDC εκτέθηκε πιθανώς στον Έμπολα

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ του BBC, ο τεχνικός εργαζόταν στο παράρτημα του CDC στην Ατλάντα όταν ένα δείγμα του ιού μεταφέρθηκε από ένα εργαστήριο σε κάποιο άλλο, χωρίς να τηρηθούν πλήρως οι απαραίτητες προδιαγραφές ασφάλειας.

Οι γιατροί θα παρακολουθούν την πορεία της υγείας του για 21 ημέρες, όπως προβλέπει το σχετικό πρωτόκολλο. Εκπρόσωπος του Κέντρου δήλωσε πως το πιθανό κρούσμα δεν αποτελεί κίνδυνο για το ευρύ κοινό.

Ο διευθυντής του CDC, Τομ Φρίντεν, τόνισε με τη σειρά του πως θα διενεργηθεί πλήρης έλεγχος για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες παρατηρήθηκε το περιστατικό και το Κέντρο θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

«Δεν επιτρέπεται να τίθεται η υγεία των υγειονομικών υπαλλήλων σε κίνδυνο και οι προσπάθειές μας να βελτιώσουμε τις συνθήκες ασφάλειας εντός του εργαστηρίου είναι ζωτικής σημασίας –η ασφάλεια των εργαζομένων μας αποτελεί για εμάς ύψιστη προτεραιότητα», συμπληρώνει ο Φρίντεν.

Τα τελευταία στατιστικά δείχνουν πως περισσότεροι από 7.500 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι τώρα τη ζωή τους από τον Έμπολα, κατά κύριο λόγο στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε.

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις σχετικά με την επιδημία του Έμπολα