ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λιβύη: Τέσσερις νεκροί από τη γρίπη των πτηνών

Λιβύη: Τέσσερις νεκροί από τη γρίπη των πτηνών

Ο υπουργός Υγείας της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης ανακοίνωσε ότι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της γρίπης των πτηνών, διαβεβαίωσε, όμως, ότι στη Λιβύη δεν έχει καταγραφεί κρούσμα του ιού Έμπολα.

Ακόμη άνθρωπος εικάζεται ότι έχει μολυνθεί από τον ιό και νοσηλεύεται στην ανατολική πόλη Τομπρούκ.

Τα τρία θύματα καταγράφηκαν στην πρωτεύουσα Τρίπολη και το τέταρτο στο Τομπρούκ, είπε ο υπουργός χωρίς να διευκρινίσει από ποιο στέλεχος της νόσου είχαν μολυνθεί.

Το Τομπρούκ βρίσκεται κατά μήκος των συνόρων με την Αίγυπτο, όπου τουλάχιστον οκτώ άτομα πέθαναν φέτος από την γρίπη των πτηνών, σύμφωνα με τις αρχές υγείας στο Κάιρο.

Ο Αουκάλι είπε ότι αύριο Κυριακή θα επισκεφθεί το Τομπρούκ και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Αίγυπτο για να συναντηθεί με εμπειρογνώμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος παρακολουθεί στενά τα διάφορα στελέχη του ιού.

Το στέλεχος H5N1 της γρίπης των πτηνών έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 400 ανθρώπους, κυρίως στη νοτιοανατολική Ασία, από το 2003 που εμφανίστηκε για πρώτη φορά. Από ένα άλλο στέλεχος, το H7N9, έχουν πεθάνει 170 άνθρωποι από την εμφάνισή του το 2013.

Το πρώτο κρούσμα της γρίπης των πτηνών στη Λιβύη εμφανίστηκε σε μία φάρμα πουλερικών τον Μάρτιο χωρίς ωστόσο να μεταδοθεί σε άνθρωπο.

Σήμερα έγινε γνωστό ότι και στο Χονγκ Κονγκ καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα της γρίπης των πτηνών αυτόν το χειμώνα. Πρόκειται για μία γυναίκα 68 ετών, η οποία νοσηλεύεται από τις 19 Δεκεμβρίου.

BEST OF NETWORK

PlusQueen