ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας κατέπλευσαν οι ναυαγοί - Το ΕΚΕΠΥ συντονίζει την επιχείρηση

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, κατέπλευσε γύρω στις 7.30 το απόγευμα, το επιβατηγό πλοίο Europa, το οποίο μετέφερε μεγάλο αριθμό διασωθέντων (69) από το φλεγόμενο πλοίο Norman Atlantic. Στο λιμάνι, ανέμεναν τους ναυαγούς, διασώστες και 8 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας κατέπλευσαν οι ναυαγοί - Το ΕΚΕΠΥ συντονίζει την επιχείρηση

Την όλη επιχείρηση συντονίζει το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας με επικεφαλής τον διοικητή του κ. Πάνο Ευσταθίου. Όπως αναφέρει συγκεκριμένα στο on Med ο κ. Ευσταθίου, 46 άνθρωποι θα αποβιβαστούν στην Ηγουμενίτσα, 10 στην Πάτρα και οι υπόλοιποι στην Ιταλία. Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, μετά από ενδελεχή έλεγχο, όπως τονίζει, όσοι χρήζουν νοσηλείας θα οδηγηθούν στα νοσοκομεία της περιοχής και όσοι είναι καλά στην υγεία τους, θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία.

Η Ηγουμενίτσα δεν διαθέτει νοσοκομείο, επομένως το πιο πιθανό είναι οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη, να κατευθυνθούν στο Κέντρο Υγείας Φιλιατών και στα δύο πιο κοντινά νοσηλευτήρια, που είναι το πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και το γενικό νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώστα». Να σημειωθεί ότι αυτή την στιγμή, νοσηλεύονται τρία άτομα σε νοσοκομείο της Κέρκυρας και ένα σε νοσοκομείο στο Μπάρι.

Όπως δήλωσε νωρίτερα στο on Med ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κ. Δημήτρης Βαρνάβας παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και αναλώσιμα, τα νοσοκομεία της περιοχής και ειδικότερα της Κέρκυρας, των Ιωαννίνων και της Πρέβεζας βρίσκονται σε ετοιμότητα να υποστηρίξουν αυτό το μαζικό περιστατικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Να σημειώσουμε πως μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, ο τραγικός απολογισμός από την ιστορία του φλεγόμενου πλοίου, ήταν 10 νεκροί και 38 αγνούμενοι.

Διαβάστε ακόμη:

Ναυάγιο Norman Atlantic: Σε πλήρη ετοιμότητα τα νοσοκομεία της Δυτ. Ελλάδας