ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αληθινά Χριστούγεννα: Υγειονομικό υλικό 800.000 δολαρίων στην 7η ΥΠΕ, από τους ομογενείς των ΗΠΑ

Υγειονομικό υλικό στις υγειονομικές δομές της χώρας, προσφέρουν ο Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός International Orthodox Christian Charities – IOCC και η μεγαλύτερη ομογενειακή οργάνωση της Αμερικής ΑΧΕΠΑ. Πρόκειται για ένα κοντέινερ 40 ποδών με αναλώσιμο υγειονομικό υλικό συνολικού βάρους επτά τόνων, αξίας οκτακοσίων χιλιάδων δολαρίων, το οποίο παραδόθηκε την Δευτέρα, στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης προκειμένου να ανακουφίσει τις ανάγκες των νοσηλευτικών δομών της Κρήτης.

Αληθινά Χριστούγεννα: Υγειονομικό υλικό 800.000 δολαρίων στην 7η ΥΠΕ, από τους ομογενείς των ΗΠΑ

Το περιεχόμενο του κοντέινερ αποτελείται από υλικό απόλυτα αναγκαίο για την εύρυθμη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και περιλαμβάνει πλήθος ειδών για τις καθημερινές ανάγκες ενός νοσοκομείου, όπως αναλώσιμα, εργαστηριακό υλικό, χειρουργικό εξοπλισμό κ.ά.

Οι εκπρόσωποι των δύο Οργανισμών/δωρητών στην Ελλάδα κυρία Δέσποινα Κατσιβελάκη του IOCC, μαζί με εκπροσώπους του τοπικού τμήματος Χανίων της ΑΧΕΠΑ και τον κυβερνήτη της Ελληνικής Περιφέρειας της ΑΧΕΠΑ συμπολίτη μας κ. Γιώργο Πλοκαμάκη, παρέδωσαν το κοντέινερ που μόλις έφτασε από τις ΗΠΑ, στους εκπροσώπους της 7ης ΥΠΕ και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων κ. Χαράλαμπο Δουλγεράκη.

«Η ελληνική ομογένεια της Αμερικής είναι για άλλη μια φορά παρούσα συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της κρίσης που πλήττει την Ελλάδα. Πλήθος μεγάλων προγραμμάτων βοηθείας σε τρόφιμα, θέρμανση και ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας χρηματοδοτούνται τα τελευταία τέσσερα χρόνια από τον IOCC στην Αθήνα και σ' όλη την Ελλάδα. Μέρος της βοήθειας αυτής αποτελεί το σημερινό κοντέινερ το οποίο είναι το 15ο που έρχεται στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ ήδη ετοιμάζεται το 16ο το οποίο θα παραδοθεί σε λίγους μήνες σε άλλη, ακριτική αυτή τη φορά, περιοχή της Ελλάδας.» δήλωσε η κυρία Κατσιβελάκη.

«Το υγειονομικό υλικό που παραδίδετε σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων θα καλύψει ανάγκες του Νοσοκομείου, αλλά και όλων των υπολοίπων δομών της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. Η Ελληνική Περιφέρεια της μεγαλύτερης και παλαιότερης ομογενειακής οργάνωσης, της ΑΧΕΠΑ, με τα 31 τμήματα που διαθέτει στην Ελλάδα, φροντίζει να είναι πάντοτε παρούσα τόσο σε θέματα φιλανθρωπίας, όσο και στη προώθηση των Ελληνικών συμφερόντων, της παιδείας και του Ελληνισμού σε διεθνές επίπεδο» δήλωσε ο κυβερνήτης της Ελληνικής Περιφέρειας της ΑΧΕΠΑ κ. Γιώργος Πλοκαμάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ