ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα Άτομα με Αναπηρία σύμβουλος του υπ. Ανάπτυξης σε θέματα προσβασιμότητας

Στον Άξονα Προτεραιότητας "01 - Υποστήριξη επιτελικών δομών, λειτουργιών και δικαιούχων φορέων" του επιχειρησιακού προγράμματος "Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής" εντάχθηκε η πράξη "Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Υποστήριξης για την Eξειδίκευση της αναπηρίας και της προσβασιμότητας".

Τα Άτομα με Αναπηρία σύμβουλος του υπ. Ανάπτυξης σε θέματα προσβασιμότητας

Η σχετική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στη Διαύγεια.

Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της κοινοτικής συνδρομής ανέρχεται σε 74.070 ευρώ.

Σκοπός του προτεινόμενου έργου είναι η εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη των επιτελικών φορέων και των δομών διαχείρισης του συστήματος διοίκησης του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 στις διαδικασίες εξειδίκευσης του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, για την ενίσχυση της διοικητικής ικανότητας αυτών ως προς την ικανοποίηση των απαιτήσεων των Κανονισμών των ΕΔΕΤ για την περίοδο 2014-2020 σχετικά με τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ).

Αντικείμενο του έργου είναι η παροχή από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) συμβουλευτικών υπηρεσιών υποστήριξης των στελεχών των προαναφερόμενων φορέων και δομών, στη φάση εξειδίκευσης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΕΠ) 2014-2020 για την εξειδίκευση των αρχών της μη διάκρισης λόγω αναπηρίας και της προσβασιμότητας στα ΑμεΑ, ο σχεδιασμός και η ένταξη δράσεων στοχευμένων στα ΑμεΑ, σε όλους τους άξονες προτεραιότητας και τις επενδυτικές προτεραιότητες των ΕΠ 2014-2020 και η διερεύνηση και αξιοποίηση των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων και ολοκληρωμένων παρεμβάσεων που προβλέπονται από τις παρεμβάσεις των ΕΔΕΤ προς όφελος των ΑμεΑ.

Σχολιάζοντας την έκβαση αυτή, ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, κ. Γιάννης Βαρδακαστάνης, αναφέρει στο onMed ότι πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη, αφού το ΕΣΠΑ αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη της χώρας, ενώ τα άτομα με αναπηρία έχουν το δικό τους μερίδιο στην ανάπτυξη αυτή. Ο κ. Βαρδακαστάνης αναφέρει ότι η Συνομοσπονδία έχει ξεκινήσει ήδη από το 2011 να εργάζεται πάνω στο έργο αυτό και έχει ήδη συναντηθεί με τις Διαχειριστικές Αρχές των Περιφεριακών και Τομεακών προγραμμάτων.

Διαβάστε ακόμη:

Άτομα με αναπηρία: Να τιμωρηθούν τα κυκλώματα με τα πλαστά πιστοποιητικά

Eurostat: Ολόκληρη η έκθεση για την κατάσταση των ΑμεΑ στην Ευρώπη

Άτομα με Αναπηρία: Το ΕΣΥ έχει λαβωθεί και μαζί με αυτό όλοι εμείς