ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Norman Atlantic: Στο Κέντρο Υγείας Φιλιατών και στο νοσ. Ιωαννίνων 10 ναυαγοί

Στο Κέντρο Υγείας Φιλιατών νοσηλεύονται από το βράδυ της Δευτέρας, εννέα άτομα που βρίσκονταν στο φλεγόμενο πλοίο Norman Atlantic, ενώ μία γυναίκα η οποία εμφάνισε μητρορραγία, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Norman Atlantic: Στο Κέντρο Υγείας Φιλιατών και στο νοσ. Ιωαννίνων 10 ναυαγοί

Την είδηση αυτή έδωσε στο on Med λίγο πριν τις 10 το βράδυ ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ κ. Πάνος Ευσταθίου, ο οποίος βρισκόταν από νωρίς στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με αφορμή τον ερχομό του επιβατηγού πλοίου Europa το οποίο κατέπλευσε γύρω στις 7.30 με 69 ναυαγούς από το Norman Atlantic.

Στο λιμάνι, ανέμεναν τους 69 ναυαγούς, διασώστες και 8 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Την όλη επιχείρηση συντονίζει το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας. Όπως αναφέρει συγκεκριμένα στο on Med ο κ. Ευσταθίου, 46 άνθρωποι θα αποβιβαστούν στην Ηγουμενίτσα, 10 στην Πάτρα και οι υπόλοιποι στην Ιταλία. Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, μετά από ενδελεχή έλεγχο, όπως τονίζει, όσοι χρήζουν νοσηλείας θα οδηγηθούν στα νοσοκομεία της περιοχής και όσοι είναι καλά στην υγεία τους, θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία.

Όλοι οι άνθρωποι που έφθασαν στην Ηγουμενίτσα, σύμφωνα με τον κ. Ευσταθίου, είναι έντονα ταλαιπωρημένοι.

Εν τω μεταξύ, μία εξαιρετικά ανησυχητική διάσταση από την υπόθεση με το φλεγόμενο πλοίο, αποτελεί η κατακόρυφη αύξηση των νεκρών, καθώς μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, ο αριθμός είχε ανέλθει σε 10, ενώ οι αγνούμενοι άγγιζαν τους 38.

Διαβάστε ακόμη:

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας κατέπλευσαν οι ναυαγοί - Το ΕΚΕΠΥ συντονίζει την επιχείρηση

Ναυάγιο Norman Atlantic: Σε πλήρη ετοιμότητα τα νοσοκομεία της Δυτ. Ελλάδας