ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Έμπολα έφτασε στη Σκωτία

Μια υγειονομική υπάλληλος από τη Γλασκώβη έλαβε επίσημη διάγνωση για Έμπολα, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης της Σκωτίας.

Ο Έμπολα έφτασε στη Σκωτία

Η ασθενής επέστρεψε εχθές στη Σκωτία από τη Σιέρα Λεόνε. Άρχισε να νιώθει αδιαθεσία και τοποθετήθηκε σε καραντίνα στο Gartnavel General Hospital της Γλασκώβης. Σύμφωνα με δήλωση της πρωθυπουργού της Σκωτίας Nicola Sturgeon, η ασθενής βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.

Το όνομα της γυναίκας δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα και όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg πρόκειται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Royal Free του Λονδίνου το συντομότερο δυνατό.

«Φαίνεται πως η διάγνωση για την ασθενή έγινε αρκετά έγκαιρα, πριν εμφανιστούν τα τυπικά συμπτώματα του Έμπολα», δηλώνει η Sturgeon. Οι Υγειονομικές Αρχές της Σκωτίας αναζητούν άτομα με τα οποία ήρθε πιθανώς σε επαφή η ασθενής, ωστόσο η πρωθυπουργός δηλώνει πως οι πιθανότητες να υπάρξουν και άλλα κρούσματα στην περιοχή είναι πολύ λίγες.

Τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την επιδημία του Έμπολα, τα οποία καλύπτουν την περίοδο έως και τις 29 Δεκεμβρίου, υποδεικνύουν ότι έχουν μολυνθεί περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι από το θανατηφόρο ιό, κυρίως σε Σιέρα Λεόνε, Λιβερία και Γουινέα. Από αυτούς, 7.842 έχουν χάσει τη ζωή τους.

«Ήμαστε προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο από τη στιγμή που ξέσπασε η επιδημία στη Δυτική Αφρική», αναφέρει σε κυβερνητική δήλωσή της η Sturgeon, συμπληρώνοντας με σιγουριά πως «η χώρα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το κρούσμα».

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες εξελίξεις για τον Έμπολα