ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΟΥ: Πάνω από 8.000 τα θύματα του Έμπολα στη Δυτική Αφρική

Πάνω από 8.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό Έμπολα στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, τις τρεις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

ΠΟΥ: Πάνω από 8.000 τα θύματα του Έμπολα στη Δυτική Αφρική

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό για τα θύματα της επιδημίας που ξέσπασε πριν από περίπου ένα χρόνο, οι νεκροί ανέρχονται σε 8.153, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα φτάνουν τα 20.656 και στις τρεις χώρες.

Η Σιέρα Λεόνε κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση των θανάτων, με 88 επιπλέον θύματα σε σχέση με τα προηγούμενα στοιχεία που είχαν δημοσιοποιηθεί την 2η Ιανουαρίου.

Στο μεταξύ οι αρχές της Λιβερίας σχεδιάζουν να ανοίξουν εκ νέου τα σχολεία της χώρας τον προσεχή Φεβρουάριο, έξι μήνες αφότου η κυβέρνηση διέταξε το κλείσιμό τους εξαιτίας της επιδημίας του Έμπολα, όπως δήλωσε χθες ένας αξιωματούχος. Το σχολικό έτος επρόκειτο να ξεκινήσει υπό ομαλές συνθήκες τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά η κυβέρνηση αποφάσισε τον Αύγουστο να κρατήσει τους μαθητές στα σπίτια τους προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση της νόσου.

Η Λιβερία, όπως και οι όμορες χώρες της Σιέρα Λεόνε και της Γουινέας, επέβαλαν αυστηρά μέτρα, όπως το κλείσιμο των αγορών, η επιβολή καραντίνας σε ολόκληρες επαρχίες, αλλά και ο περιορισμός των μετακινήσεων και των ταξιδιών για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού Έμπολα.

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες εξελίξεις για τον Έμπολα