ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέος Κοσμήτωρ στην ΕΣΔΥ

Βραχύβιος είναι ο νέος Κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας -καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος- ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα ως τις 31 Αυγούστου 2015, με απόφαση του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη.

Νέος Κοσμήτωρ στην ΕΣΔΥ

Ο κ. Βατόπουλος, αντικαθιστά τον καθηγητή Βασίλειο Μακρόπουλο, που συνταξιοδοτήθηκε με το νέο έτος. Ο νέος Κοσμήτωρ, είναι εξειδικευμένος στηv εφαρμoγή της Μoριακής Βιoλoγίας στη διάγvωση και στη μελέτη της επιδημιoλoγίας τωv λoιμωδώv voσημάτωv. Από το 2003 είναι Καθηγητής Μικροβιολογίας & Διευθυντής του Τομέα Μικροβιολογίας στην ΕΣΔΥ. Από το 2009 έχει αναλάβει την Επιστημονική Υπευθυνότητα του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας, στο πλαίσιο συνεργασίας της ΕΣΔΥ με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η ερευνητική τoυ δραστηριότητα επικεvτρώνεται στη μελέτη της επιδημιολογίας τωv λoιμωδώv voσημάτωv, στην ανάπτυξη και εφαρμoγή της φιλoσoφίας και τωv τεχvικώv της μoριακής βιoλoγίας και στην εφαρμογή της πληρoφoρικής, ειδικότερα στη μελέτη της επιδημιολογίας τωv voσoκoμειακώv λoιμώξεωv και της μικρoβιακής αvτoχής στα αντιβιοτικά. Έχει 93 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά από το 1989.