ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιβραδύνεται ο ρυθμός εξάπλωσης του Έμπολα

Η δραματική επιδημία του Έμπολα στη Δυτική Αφρική έχει στοιχίσει περισσότερες από 8.400 ζωές από το Δεκέμβρη του 2013 μέχρι σήμερα, ωστόσο οι ρυθμοί εξάπλωσης του επικίνδυνου ιού φαίνεται να επιβραδύνονται, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για τον Έμπολα, Δρ David Nabarro.

Επιβραδύνεται ο ρυθμός εξάπλωσης του Έμπολα
Nabarro

«Οι αλλαγές που ελπίζαμε, προσπαθούσαμε και αναμέναμε να παρατηρηθούν είναι πλέον γεγονός», δήλωσε ο Δρ Nabarro σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters.

«Υπάρχουν παντού εγκαταστάσεις για την υποδοχή και την περίθαλψη των ασθενών και ειδικές ομάδες πραγματοποιούν με ασφάλεια την ταφή των νεκρών, με αποτέλεσμα να βλέπουμε τα πρώτα δείγματα περιορισμού της επιδημίας», συμπληρώνει ο Δρ Nabarro.

Ο Δρ Nabarro δε θέλησε, ωστόσο, να προβεί σε εκτιμήσεις για τη χρονική στιγμή που θα κηρυχθεί η οριστική λήξη της επιδημίας.

Σε χθεσινή της ανακοίνωση, η κυβέρνηση της Λιβερίας αναφέρει πως η χώρα θα καταφέρει πιθανώς να απαλλαγεί από τον ιό μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, καθώς έχει επιτευχθεί σημαντική μείωση των δεικτών μετάδοσης του Έμπολα.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΠΟΥ, η οποία δημοσιοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου, οι νεκροί ανέρχονται συνολικά σε 8.429 και τα καταγεγραμμένα κρούσματα λοίμωξης από τον Έμπολα ανέρχονται σε 21.296.

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες εξελίξεις για τον Έμπολα