ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΟΥ: Σημαντική ύφεση των κρουσμάτων του Έμπολα

Σημαντική ύφεση παρουσιάζουν τα κρούσματα αιμορραγικού πυρετού και στις τρεις χώρες που προσβλήθηκαν.

ΠΟΥ: Σημαντική ύφεση των κρουσμάτων του Έμπολα

Όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μόλις τρία κρούσματα καταγράφηκαν σε μία εβδομάδα στη Λιβερία, η οποία στην κορύφωση της επιδημίας είχε 509 την εβδομάδα.

Αντίστοιχα, στη Γουϊνέα έχουν μειωθεί σε 20 την εβδομάδα (από 292 που ήταν ο μέγιστος εβδομαδιαίος αριθμός) και στη Σιέρα Λεόνε 117 (από 748).

Παρά την ενθαρριντική μείωση των κρουσμάτων, ο ΠΟΥ τονίζει ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, καθώς η επιδημία μπορεί να αναζωπυρωθεί.

Συνολικά, η μεγαλύτερη επιδημία του ιού στην ανθρώπινη ιστορία έχει μολύνει 21.724 ανθρώπους, κοστίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 8.641, με την συντριπτική πλειονότητα των κρουσμάτων και των θυμάτων να είναι κάτοικοι των τριών χωρών της Δυτικής Αφρικής.

«Η επιδημία δείχνει σημάδια ύφεσης και στις τρεις χώρες - και είναι η τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα που βλέπουμε αυτή την ελπιδοφόρο εξέλιξη», δήλωσε ο δρ Κρίστοφερ Ντέι, διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού στο γραφείο της γενικής διευθύντριας του ΠΟΥ.

«Είμαστε σε μία κρίσιμη καμπή της παρούσας επιδημίας - και τώρα είναι που πρέπει να επιδείξουμε την μέγιστη προσοχή στον εντοπισμό όσων έχουν έρθει σε επαφή με τα νέα κρούσματα».

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον Έμπολα