ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΚΑΒ: Δεν καθυστέρησε το ασθενοφόρο για τον 17χρονο στην Ελευσίνα

Καμία καθυστέρηση δεν σημειώθηκε αναφέρει το ΕΚΑΒ, σχετικά με το περιστατικό κατά το οποίο ένας 17χρονος έχασε τη ζωή του την ώρα που συμμετείχε σε αγώνα μπάσκετ, την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στην Ελευσίνα.

ΕΚΑΒ: Δεν καθυστέρησε το ασθενοφόρο για τον 17χρονο στην Ελευσίνα

Σειρά δημοσιευμάτων, κάνουν λόγο για καθυστέρηση τουλάχιστον 45 λεπτών έως ότου έρθει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ωστόσο η διοίκηση του Κέντρου, απορρίπτει τα δημοσιεύματα αυτά, τονίζοντας, ότι από την ώρα της κλήσης το ασθενοφόρο έκανε 26 και όχι 45 λεπτά, για να φθάσει στο περιστατικό.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΕΚΑΒ έχει ως εξής:

«Το συντονιστικό Κέντρο του Ε.Κ.Α.Β. έλαβε κλήση χθες, 1 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 14:00, σχετικά με περιστατικό τραυματισμού κεφαλής μετά λιποθυμίας 17χρονου αθλητή σε αγώνα Μπάσκετ, επί της Ηρώων Πολυτεχνείου 64 στην Ελευσίνα. Η κλήση διαβιβάστηκε στο πρώτο άμεσα διαθέσιμο ασθενοφόρο το οποίο και μετέβει στο σημείο του συμβάντος στις 14:26 και ενώ ήδη είχαν πραγματοποιηθεί, χωρίς αποτέλεσμα, προσπάθειες ανάνηψης από τον Ιατρό του αγώνα. Ο 17χρονος αφού παρελήφθη από τους διασώστες οι οποίοι συνέχισαν τις προσπάθειες ανάνηψης, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας 'Θριάσιο'. Επιπλέον, στην Κεντρική Υπηρεσία του Ε.Κ.Α.Β., έχει ήδη ενεργοποιηθεί η πάγια διαδικασία που προβλέπεται για τέτοιου είδους περιστατικά και πραγματοποιείται η ανάλογη έρευνα σχετικά με την επιχειρησιακή διαχείριση του εν λόγω περιστατικού».

Διαβάστε ακόμη:

Το ΕΚΑΒ λίγο πριν την... ανακοπή - Ασθενοφόρα σαράβαλα, επικοινωνία με ασύρματο και διασώστες που με αυτοθυσία παλεύουν για τη Δημόσια Υγεία

Ένας παλιός γνώριμος στο τιμόνι του ΕΚΑΒ