ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έμπολα: 124 νέα κρούσματα στην αυγή του 2015

Αυξάνονται και πάλι τα κρούσματα από τον ιό Έμπολα - για πρώτη φορά μέσα στο 2015- στέλοντας το μήνυμα ότι πρόκειται για μία επιδημία που δεν θα περάσει εύκολα και θα ταλανίσει ασθενείς και επαγγελματίες υγείας.

Έμπολα: 124 νέα κρούσματα στην αυγή του 2015

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ υπάρχουν 124 καινούρια κρούσματα εκ των οποίων τα περισσότερα είναι στην Γουινέα και στην Σιέρα Λεόνε.

Αρκεί ένα μόνο περιστατικό που δεν έχει τον κατάλληλο αποκλεισμό για να ξεφύγει και πάλι η κατάσταση. Σύμφωνα με τον επιδημιολόγο André-Jacques Valleron της Ακαδημίας των επιστημών, υπάρχουν ορισμένα άτομα προσβεβλημένα από τον ιό τα οποία μεταδίδουν περισσότερο από κάθε άλλο την αρρώστια. Σε αυτά οφείλονται το 20% των περιπτώσεων.

Από την άλλη πλευρά, ακόμα και να καταφέρνουν οι υπεύθυνοι να περιορίσουν την κατάσταση οι τοπικές αρχές δεν σέβονται τους κανονισμούς υγιεινής. Έτσι την 1η Φεβρουαρίου τα κρούσματα που οφείλονται στην ανευθυνότητα των τοπικών αρχών ξεπέρασαν τα 35 στην Γουινέα. Πάνω από 11 άτομα προσβληθήκαν με αυτόν τον τρόπο στα σύνορα με την Ακτή Ελεφαντοστού.

Διαβάστε ακόμη:

ΠΟΥ: Ξεπέρασε τους 9.000 ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία του ιού Έμπολα