ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιατρικό παράδοξο: Είναι 34 ετών και του απομένουν μόνο 100 οργασμοί!

Ο πασίγνωστος Αμερικανός συγγραφέας Έρνεστ Χέμινγουεϊ πίστευε ότι κάθε άντρας έχει περιορισμένο «απόθεμα» οργασμών γι' αυτό και πρέπει να τους «διανέμει» σοφά κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Ιατρικό παράδοξο: Είναι 34 ετών και του απομένουν μόνο 100 οργασμοί!

Η θεωρία του Χέμινγουεϊ δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα, καθώς αρκετοί άντρες χάνουν μεγαλώνοντας τη στύση τους λόγω προβλημάτων υγεία ή προχωρημένης ηλικίας.

Όμως το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αυτού του περιορισμένου «αποθέματος» είναι ένας 34χρονος άντρας, γνωστός με το ψευδώνυμο RLS, καθώς δηλώνει πως του απομένουν μόνο 100 οργασμοί για το υπόλοιπο της ζωής του.

Ο νεαρός άντρας έλαβε διάγνωση για ιδιοπαθή ίνωση των σηραγγωδών σωμάτων του πέους, με αποτέλεσμα να του απομένουν 100 «πραγματικές, λειτουργικές στύσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε οργασμό», όπως τις περιγράφει ο ίδιος.

Σε επιστολή του στην ιστοσελίδα BroBible, ο RLS αναφέρει πως ολόκληρη η ζωή του άλλαξε σε μια στιγμή όταν άκουσε τη διάγνωση. «Ήταν σαν να άκουσα ότι μου απομένουν έξι μήνες ζωής.»

Τι είναι η ιδιοπαθής ίνωση των σηραγγωδών σωμάτων του πέους;

Αρχικά, ιδιοπαθής σημαίνει ανεξήγητη, άγνωστης αιτιολογίας. Δυστυχώς τα άλματα της Ιατρικής και της Τεχνολογίας δεν επιτρέπουν πάντα να εντοπίζονται οι ακριβείς μηχανισμοί εκδήλωσης μιας πάθησης.

Τα σηραγγώδη σώματα του πέους αποτελούνται από ένα είδος σπογγώδους ιστού και βασική λειτουργία τους είναι να προστατεύουν την ουρήθρα κατά τη στύση. Τα σηραγγώδη σώματα συγκρατούν τη μεγαλύτερη ποσότητα αίματος που χρειάζεται για να διατηρηθεί η στύση.

Τέλος, ο όρος ίνωση αφορά στο σχηματισμό ουλώδους ιστού σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος.

Η διάγνωση που έλαβε λοιπόν ο RLS σημαίνει ότι έχει σχηματιστεί στα σηρραγώδη σώματα του πέους του μεγάλη ποσότητα ουλώδους ιστού, χωρίς όμως οι γιατροί να ξέρουν το γιατί. Η διαδικασία αυτή εμποδίζει το νεαρό άντρα να φτάσει σε οργασμό.

Σύμφωνα με τον RLS, με κάθε οργασμό πυροδοτείται μια αυτοάνοση αντίδραση που οδηγεί στη δημιουργία περισσότερου ουλώδους ιστού κι έτσι εκτιμάται ότι κατά προσέγγιση του απομένουν περίπου 100 οργασμοί.

Σύμφωνα με τη διαθέσιμη βιβλιογραφία, η ιδιοπαθής ίνωση των σηραγγωδών σωμάτων θα μπορούσε να συμβεί μόνο σε μεγαλύτερης ηλικίας άντρα ή σε άντρα που έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, κάτι που δε συνέβη στην περίπτωση του RLS. Σε περίπτωση τραυματισμού, βέβαια, οι περισσότεροι γιατροί θα έδιναν πιθανότατα διάγνωση για νόσο Περονιέ.

Ό,τι κι αν συμβαίνει στον κύριο RLS, σίγουρα ο αντρικός πληθυσμός τον συμπονά και αναγνωρίζει πως ζει έναν εφιάλτη...

Διαβάστε επίσης:

Το εκπαιδευτικό βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου που πρέπει να δείτε!
Ανάδρομη εκσπερμάτιση: Οργασμός χωρίς... αποδεικτικά στοιχεία!