ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η μεγάλη ανθρωπιστική γιορτή του MDA Hellas

Μαζί με άλλες 24 Κοινωφελείς Οργανώσεις θα συμμετέχει το MDA Ελλάς, Σωματείο για τη Φροντίδα των Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις στη μεγάλη ανθρωπιστική γιορτή της Κοινότητας της Σχολής Μωραΐτη HUMAN BEING HUMAN την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015. Σκοπός του Σωματείου, είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό, απέναντι στα άτομα με αναπηρία.

Η μεγάλη ανθρωπιστική γιορτή του MDA Hellas

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων το MDA Ελλάς θα παρουσιάσει τρείς δράσεις με βιωματικό, ψυχαγωγικό και διαδραστικό χαρακτήρα.
Οι δράσεις είναι οι εξής:

Ελάτε να παίξουμε BOCCIA
13.00 έως 15.00

Ο Χρυσός Έλληνας Παραολυμπιονίκης και Πρέσβης του MDA Ελλάς, Γρηγόρη Πολυχρονίδης θα μας μυήσει στον κόσμο ενός αθλήματος που έχει σχεδιαστεί ώστε να παίζεται από άτομα με κινητική αναπηρία, τα οποία χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο και που απαιτεί αυτοσυγκέντρωση, συντονισμό, ακρίβεια, ομαδικότητα, συνεργασία και στρατηγική

Ο Χορός του Δάσους
15.00 έως 15.45

Πρόκειται για ένα διαδραστικό πρόγραμμα που μέσα από το παραμύθι «Ο χορός του Δάσους» τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την διαφορετικότητα ενώ διασκεδάζουν! Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος ευαισθητοποίησης του MDA Ελλάς «Play Together» σε συνεργασία με την ομάδα κουκλοθεάτρου «Φτου Ξελεφτερία».

Θεατρική Παράσταση
19.00 – 20.00

Το MDA στα πλαίσια των εκδηλώσεων του, παρουσιάζει την παράσταση « Εσείς, όχι;». Πρόκειται για μία 'μαύρη' κωμωδία, βασισμένη στο βιβλίο 'Παραδειγματικοί φόνοι' του Ισπανού συγγραφέα Max Aub. Εφτά άνθρωποι συναντιούνται κάθε Σάββατο, κάτω από μία 'ιδιαίτερη' σύμβαση και αφηγούνται τις ιστορίες τους. Οι ηθοποιοί της παράστασης είναι όλοι μέλη του MDA Eλλάς. Καθισμένοι στα αμαξίδιά τους,μας δίνουν μαθήματα σκηνικής παρουσίας και χιούμορ. Οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ενδέχεται να αποβεί μοιραία..για σας!

Σας περιμένουμε όλους την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 από τις 10:00 π.μ. έως τις 8:00 μ.μ. στη Σχολή Μωραΐτη (Αγ. Δημητρίου & Παπαναστασίου, Π. Ψυχικό) για να γιορτάσουμε μαζί τον άνθρωπο.

Η είσοδος για το κοινό σε όλες τις δραστηριότητες είναι ελεύθερη.

Γιατί όσο διαφορετικοί κι αν είμαστε, αυτό που μας ενώνει, σε οτιδήποτε κάνουμε, σκεφτόμαστε, αγαπάμε και ονειρευόμαστε από την ώρα που γεννιόμαστε είναι η λέξη «άνθρωπος».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε: www.HumanBeingHuman.org
• στη Γραμματεία του Συνδέσμου Αποφοίτων της Σχολής Μωραΐτη,
τηλ.: 210 6756970 & email: info@sasm.gr
• στα γραφεία του MDA Ελλάς
τηλ.: 210 3616980-1 & email: info@mdahellas.gr

Λίγα Λόγια για το MDA Ελλάς

Το MDA (Muscular Dystrophy Association), είναι ένας διεθνής οργανισμός με 185 σταθμούς σε όλο τον κόσμο. Σκοπός του MDA Ελλάς είναι να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των ατόμων που πάσχουν, συλλέγοντας ακριβή στοιχεία για όλους τους ασθενείς στην Ελλάδα, ενημερώνοντας το ευρύ κοινό για την ασθένεια και εξασφαλίζοντας οικονομικούς πόρους αναγκαίους να συνεισφέρουν στην εκπαίδευση εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού, στη δημιουργία κατάλληλης ιατρικής υποδομής και στην ανάπτυξη της έρευνας.

Το MDA Ελλάς στα 15 χρόνια δράσης του, παρουσιάζει ένα σημαντικό έργο:

• Δημιούργησε και εγκαινίασε το «ΣΠΙΤΙ του MDA Ελλάς», όπου παρέχονται υπηρεσίες βασισμένες στην ανακουφιστική φροντίδα. Ενδεικτικά αναφέρονται: ψυχολογική στήριξη, κοινωνική φροντίδα, θεραπευτική γυμναστική, επιμόρφωση, εκπαίδευση, ψυχαγωγία κ.α.)
• Δημιούργησε και εγκαινίασε, κατάλληλα εξοπλισμένες Ειδικές Μονάδες Νευρομυϊκών Παθήσεων σε κρατικά νοσοκομεία της χώρας μας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα οι οποίες συνεχίζουν την επιτυχή λειτουργία τους.
• Στηρίζει την έρευνα στον τομέα των νευρομυϊκών παθήσεων
• Προωθεί την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού μέσω ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων
• Αναπτύσσει δραστηριότητες για τα μέλη με νευρομυϊκές παθήσεις με στόχο την ισότιμη συμμετοχή τους σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής
• Καλύπτει υλικοτεχνικές ανάγκες των μελών με νευρομυϊκή πάθηση σημαντικές για τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους.