ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χαμόγελα για το πρώτο μοντέλο με σύνδρομο Down σε πασαρέλα

Η ηθοποιός Jamie Brewer, την οποία γνωρίσαμε μέσα από τους ρόλους της στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά "American Horror Story", έγινε το πρώτο άτομο με σύνδρομο Down που περπάτησε σε πασαρέλα μόδας.

Χαμόγελα για το πρώτο μοντέλο με σύνδρομο Down σε πασαρέλα

Αυτό έγινε στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της επίδειξης του οίκου Carrie Hammer με τίτλο "Role Models Not Runway Models", όπου πρωταγωνίστριες ήταν γυναίκες που με τη ζωή και τη στάση τους αποτελούν παραδείγματα έμπνευσης.

635593489637520786 GTY 463269434

Το σύνδρομο Down είναι μια κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο γεννιέται με ένα επιπλέον αντίγραφο του "χρωμοσώματος 21". Τα άτομα με σύνδρομο Down μπορεί να έχουν σωματικά προβλήματα, καθώς και πνευματική αναπηρία. Κάθε άτομο που γεννιέται με σύνδρομο Down είναι διαφορετικό.

Οι άνθρωποι με σύνδρομο Down μπορεί να έχουν και άλλα προβλήματα υγείας. Μπορεί να γεννηθούν με καρδιακή νόσο, ή να έχουν άνοια, ή προβλήματα ακοής και προβλήματα με τα έντερα, τα μάτια, τον θυρεοειδή και τον σκελετό τους.

Το σύνδρομο Down δεν μπορεί να θεραπευτεί. Υπάρχουν όμως προγράμματα πρώιμης θεραπείας που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση των δεξιοτήτων του ατόμου. Με την κατάλληλη υποστήριξη και θεραπεία, πολλοί άνθρωποι με σύνδρομο Down ζουν μια ευτυχισμένη και παραγωγική ζωή.