ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντιστρέφουν τη ροή του αίματος για πιο ασφαλείς χειρουργικές επεμβάσεις (vid)

Οι χειρουργικές επεμβάσεις μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνες, διότι κάθε μικρό κομμάτι πλάκας που ενδεχομένως να αποκολληθεί μέσα στην καρωτιδική αρτηρία θα "ταξιδέψει" γρήγορα μέσω του αγγείου με πιθανό αποτέλεσμα την εμβολή στον εγκέφαλο.

Αντιστρέφουν τη ροή του αίματος για πιο ασφαλείς χειρουργικές επεμβάσεις (vid)

Η εταιρεία SilkRoad από την Καλιφόρνια πήρε την έγκριση του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για την ευρύτερη χρήση του συστήματος ENROUTE Transcarotid Neuroprotection που ανέπτυξε για αυτές τις περιπτώσεις.

Το σύστημα αποτρέπει τις εμβολές, αντιστρέφοντας τη ροή του αίματος στην αρτηρία της καρωτίδας κατά τις διαδικασίες αγγειοπλαστικής επέμβασης και τοποθέτησης στεντ.

Η προσωρινή αντιστροφή της ροής του αίματος της καρωτιδικής αρτηρίας έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλής, διότι τα αγγεία του κύκλου του Willis μπορούν να αντισταθμίσουν το αίμα που απαιτεί ο εγκέφαλος, για όσο διαρκεί η επέμβαση.

Enroute2

Η τεχνική βασίζεται στην τοποθέτηση μιας θήκης μέσα στην καρωτιδική αρτηρία, που είναι συνδεδεμένη με μια εξωτερική συσκευή, η οποία αναγκάζει το αίμα να αλλάξει κατεύθυνση.

Καθώς το αίμα κινείται μέσω της εξωτερικής συσκευής, ένα φίλτρο αφαιρεί μικρά κομμάτια πλάκας στο αίμα, προτού αυτό επιστρέψει στο σώμα του ασθενούς.

Μόλις η συσκευή ENROUTE αποσυνδεθεί, η ροή του αίματος επανέρχεται.

Silk Road Medical Procedure Animation from Silk Road Medical on Vimeo.