ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το νέο βιάγκρα είναι το… δηλητήριο αράχνης!

Το δηλητήριό της είναι το πιο ισχυρό από όλες τις αράχνες του κόσμου. Προκαλεί τρέμουλο, υπέρμετρη σιελόρροια και δύσπνοια και μπορεί να προκαλέσει ασφυξία και παράλυση. Εξ ου και το ταιριαστό όνομα Φονεύτρια.

Το νέο βιάγκρα είναι το… δηλητήριο αράχνης!

Είναι ευρύτερα γνωστή ως περιπλανώμενη αράχνη της Βραζιλίας και το τσίμπημά της είναι αναμφίβολα επικίνδυνο.

Brazilian Wandering Spider

Έχει παρατηρηθεί όμως ότι μπορεί να συνοδεύεται και από μια άλλη... παρενέργεια, την εξαιρετικά επίπονη και πολύωρη στύση.

Επιστήμονες από όλο τον κόσμο ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσουν τη μοναδική αυτή ιδιότητα του PnTx2-6, το ενεργό συστατικό στο δηλητήριο της Φονεύτριας, ώστε να παρασκευάσουν ένα φυσικό εναλλακτικό του βιάγκρα που θα δρα σε 20 μόλις λεπτά.

Η Φονεύτρια μπορεί να προκαλέσει πριαπισμό, ο οποίος εκδηλώνεται όταν το αίμα παγιδεύεται στο ανδρικό μόριο, προκαλώντας επίμονη, πολύωρη στύση. Προκειμένου να ανακαλύψουν πώς ακριβώς προκαλεί την επίμονη στύση το PnTx2-6, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν πειραματίστηκαν με ένα νεκρό ποντίκι. Συνδέοντας το μόριό του με έναν ηλεκτρικό διεγέρτη, εξέτασαν πώς συσπώνται οι μύες όταν έρχονται σε επαφή με διάφορες χημικές ουσίες. Διαπίστωσαν ότι το δηλητήριο φέρνει το... επιθυμητό αποτέλεσμα, προκαλώντας μάλιστα λιγότερες παρενέργειες από φάρμακα κατά της στυτικής δυσλειτουργίας.

Το δηλητήριο της Φονεύτριας αποτελεί μοναδικό μείγμα διαφόρων τοξινών, καθεμιά από τις οποίες έχει συγκεκριμένη δράση. Τα πειράματα που πραγματοποιήθηκαν στα ποντίκια κατέδειξαν ότι το δηλητήριο ενισχύει την παραγωγή νιτρικού οξέος, χημική ουσία που επιτρέπει τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και τη βελτιωμένη ροή αίματος στα γεννητικά όργανα. Απομονώνοντας και αναπαράγοντας το γονίδιο του PnTx2-6, οι επιστήμονες κατάφεραν να παράγουν μια τεχνητή μορφή του δηλητηρίου.

Το τεχνητό δηλητήριο θα μπορέσει πιθανώς να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή νέων σκευασμάτων κατά της στυτικής δυσλειτουργίας.

Διαβάστε επίσης:

Τι μπορεί να προκαλέσει η επίμονη στύση
Ποια είναι η φυσιολογική συχνότητα στύσης
Η διατροφή της καλής στύσης