ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έμπολα: Σε καραντίνα ο αντιπρόεδρος της Σιέρα Λεόνε

Ο αντιπρόεδρος της Σιέρα Λεόνε, Σάμιουελ Σαμ-Σουμάνα, αποφάσισε να μπει σε καραντίνα, λόγω του πρόσφατου θανάτου ενός εκ των φρουρών του από Έμπολα.

Έμπολα: Σε καραντίνα ο αντιπρόεδρος της Σιέρα Λεόνε

Πρόκειται για το πλέον υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος που τίθεται σε καραντίνα κατά τη διάρκεια της τελευταίας επιδημίας του Έμπολα στη Δυτική Αφρική.

Η είδηση έρχεται να υπογραμμίσει την αύξηση που παρατηρείται στη Σιέρα Λεόνε σε νέα κρούσματα λοίμωξης από τον Έμπολα, με τη χώρα να αντιμετωπίζει σημαντικά κωλύματα στην προσπάθειά της να αναστείλει την εξάπλωση του ιού, μας μεταφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο ABC News.

Ο αντιπρόεδρος της Σιέρα Λεόνε αποφάσισε να τεθεί εθελοντικά σε καραντίνα για 21 ημέρες, όπως προβλέπει το σχετικό πρωτόκολλο, καθώς μέλος του επιτελείου ασφαλείας του έχασε τη ζωή του από τον επικίνδυνο ιό την περασμένη Τρίτη.

«Ο ιός έχει πλήξει χιλιάδες συνανθρώπους μας και έχει σχεδόν γονατίσει τη χώρα», δήλωσε ο Σαμ-Σουμάνα την Κυριακή. «Η ευθύνη για τον περιορισμό της μετάδοσης του Έμπολα είναι συλλογική, πρέπει οι ασθενείς να τίθενται σε απομόνωση και καταγράφονται όλες οι πιθανές επαφές. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Πρέπει να συνεργαστούμε ως έθνος για να σταματήσουμε τον Έμπολα τώρα.»

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, περισσότεροι από 9.600 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την τελευταία επιδημία του Έμπολα στη Δυτική Αφρική. Συνολικά έχουν μολυνθεί 23.800 άνθρωποι, κυρίως σε Γουινέα, Λιβερία και Σιέρα Λεόνε.

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες εξελίξεις για τον ΈμπολαΔιαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες εξελίξεις για τον Έμπολα