ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν πλέον ασθενείς με τον ιό Έμπολα στη Λιβερία

Η Λιβερία δεν έχει πλέον κανέναν ασθενή με τον ιό Έμπολα στα κέντρα θεραπείας μετά την ανάρρωση της τελευταίας ασθενούς που νοσηλευόταν στη Μονρόβια, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας της χώρας.

Δεν υπάρχουν πλέον ασθενείς με τον ιό Έμπολα στη Λιβερία

Η Μπεατρίς Γιορντόλντο πήρε εξιτήριο από το κέντρο θεραπείας όπου νοσηλευόταν σε προάστιο της πρωτεύουσας και ο υφυπουργός Υγείας Τόλμπερτ Νιένσουα δήλωσε ότι ήταν «το τελευταίο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού Έμπολα σε όλη τη χώρα».

«Σήμερα ευχαριστώ τον Μεγαλοδύναμο, το κινεζικό προσωπικό του κέντρου θεραπείας και όλους όσοι εργάστηκαν μαζί τους», είπε η Γιορντόλντο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είχε ανακοινώσει στον τελευταίο του απολογισμό, που δημοσιοποίησε χθες Τετάρτη το βράδυ, ότι για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2014, την προηγούμενη εβδομάδα δεν καταγράφηκε κανένα νέο κρούσμα του ιού Έμπολα στη Λιβερία.

Η Λιβερία, η χώρα όπου καταγράφηκαν οι περισσότεροι θάνατοι από τον ιό που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό και όπου η επιδημία βρίσκεται σε ύφεση εδώ και εβδομάδες, «δεν έχει καταγράψει κανένα νέο κρούσμα» την εβδομάδα από τις 23 Φεβρουαρίου ως την 1η Μαρτίου, επεσήμανε ο ΠΟΥ.

Από την έναρξη της επιδημίας του ιού Έμπολα στις αρχές του 2014, σε εννέα χώρες καταγράφηκαν 23.969 κρούσματα και 9.807 θάνατοι, βάσει του τελευταίου απολογισμού του Οργανισμού.

Στη Λιβερία πέθαναν 4.117 άνθρωποι σε σύνολο 9.249 κρουσμάτων. Στις δύο άλλες χώρες της δυτικής Αφρικής που επλήγησαν περισσότερο, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα, την προηγούμενη εβδομάδα επιβεβαιώθηκαν 132 νέα κρούσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ