ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα διεθνής αναγνώριση για τον Δρ. Κων. Κωνσταντινίδη του Ιατρικού Αθηνών

Νέα διεθνής αναγνώριση για τον Δρ. Κων. Κωνσταντινίδη του Ιατρικού Αθηνών

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των συνέδρων για τις επεμβάσεις λαπαροσκοπικής και ρομποτικής χειρουργικής που πραγματοποιεί ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης του Ιατρικού Αθηνών σε συνέδριο στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Ειδικότερα, με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Δρ. Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη, Καθηγητή του Ohio State University, Διευθυντή Γενικής, Βαριατρικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και Προέδρου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής (SERS, Society of European Robotic Surgery), στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ρομποτικής Χειρουργικής του Society of Robotic Surgery, που πραγματοποιήθηκε στις 19-22 Φεβρουαρίου 2015 στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Ο Δρ. Κωνσταντινίδης, προήδρευσε και μίλησε σε στρογγυλή τράπεζα με τίτλο "Single Site Robotic Surgery" (Ρομποτική Χειρουργική μέσω μίας τομής) στην οποία, καθηγητές χειρουργικής από την Αμερική και την Ευρώπη, παρουσίασαν τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα της εφαρμογής της νέας ρομποτικής τεχνικής, που πρώτος πραγματοποίησε ο Δρ. Κωνσταντινίδης το Μάρτιο του 2011 στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Παράλληλα, ο Δρ. Κωνσταντινίδης βραβεύτηκε για τις τεχνικές του στη ρομποτική σπληνεκτομή, μερική σπληνεκτομή και τη χειρουργική διαφραγματοκήλης.

Με αφορμή τη βράβευσή του, ο Δρ Κωνσταντινίδης δήλωσε: «Η δυνατότητα που μας έχει δοθεί να είμαστε στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων και εφαρμογών της υπερσύγχρονης ρομποτικής τεχνολογίας στη χειρουργική είναι συναρπαστική. Η ομάδα μας, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, βρίσκεται στην κορυφή της ρομποτικής χειρουργικής, ανάμεσα στις καλύτερες και πιο έμπειρες όλου του κόσμου. Ήδη, η εμπειρία μας στη ρομποτική αντιμετώπιση διαφραγματοκήλης, καρκίνου στομάχου, νοσογόνου παχυσαρκίας, κοιλιοκήλης, βουβωνοκήλης, κολεκτομής, χολοκυστεκτομής, σπληνεκτομής, επινεφριδεκτομής, παγκρεατεκτομής.συμφύσεων, υστερεκτομής είναι τεράστια. Ως Έλληνας χειρουργός αισθάνομαι υπερήφανος που μπορούμε και προσφέρουμε στους ασθενείς μας την καλύτερη δυνατή χειρουργική τεχνική, αναίμακτα, ανώδυνα με άριστα αποτελέσματα και διεθνή αναγνώριση».

Μέχρι σήμερα, ο Δρ. Κωνσταντινίδης και η άρτια εκπαιδευμένη ομάδα του έχουν πραγματοποιήσει σε διεθνές επίπεδο τις περισσότερες σε είδος και αριθμό επεμβάσεις ρομποτικής χειρουργικής δια μέσου μιας τομής (300 επεμβάσεις). Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δρ. Κωνσταντινίδης έχει πραγματοποιήσει συνολικά περισσότερες από 15.000 επεμβάσεις στη λαπαροσκοπική χειρουργική και 1.200 στη ρομποτική χειρουργική.

Στην φωτό, ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (κέντρο) με τον ιδρυτή και πρόεδρο του Society of Robotic Surgery, Professors VIP Patel (δεξιά) & Alex Mottrie (αριστερά), που του απηύθυναν ην τιμητική πρόταση να αναλάβει την προεδρία του επόμενου συνεδρίου του SRS και να το διοργανώσει στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη:

Παγκόσμια ελληνική επιτυχία στη ρομποτική χειρουργική

Πρωτιά του Ιατρικού Αθηνών στα βραβεία του 29ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Χειρουργικής

BEST OF NETWORK

PlusQueen