ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεγονός η πρώτη μεταμόσχευση πέους στον κόσμο

Ομάδα γιατρών στη Νότια Αφρική πραγματοποίησε την πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση πέους του κόσμου σε έναν 21χρονο άντρα, ο οποίος έχασε το μόριό του μετά από λανθασμένη περιτομή.

Γεγονός η πρώτη μεταμόσχευση πέους στον κόσμο

Αν και αντίστοιχες χειρουργικές επεμβάσεις έχουν επιχειρηθεί και στο παρελθόν, αυτή είναι η πρώτη φορά που υπάρχει πλήρης ανάκτηση και διαρκής λειτουργία του οργάνου.

Η επέμβαση διήρκεσε 9 ώρες με επικεφαλής τον δρ André van der Merwe και έγινε στο νοσοκομείο Tygerberg στο Κέιπ Τάουν, τον περασμένο Δεκέμβριο, σύμφωνα με δελτίο τύπου του πανεπιστημίου Stellenbosch.

Τώρα, 4 μήνες αργότερα, το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ότι ο αγνώστων λοιπών στοιχείων ασθενής έχει αναρρώσει πλήρως και έχει επανακτήσει τη λειτουργία του νέου μεταμοσχευμένου οργάνου.

Από ιατρικής άποψης η χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης πέους δεν είναι πολύ περίπλοκη. Η νοτιοαφρικανική ιατρική ομάδα εφάρμοσε μια παρόμοια τεχνική με εκείνη που γίνεται στις μεταμοσχεύσεις προσώπου, χρησιμοποιώντας μικροσκοπική χειρουργική επέμβαση για να συνδεθούν τα μικρά αιμοφόρα αγγεία και τα νεύρα.