ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Bill Gates: Ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για νέα πανδημία

Ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, δήλωσε ότι ο κόσμος οφείλει να ασχοληθεί σοβαρά με το ενδεχόμενο μιας νέας παγκόσμιας επιδημίας. Ο Γκέιτς είπε ότι τώρα, που η επιδημίατου ιού Έμπολα υποχωρεί, οι άνθρωποι και οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο πρέπει να πάρουν ένα μάθημα από ό,τι συνέβη.

Bill Gates: Ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για νέα πανδημία

Με ένα μονόστηλο στην εφημερίδα New York Times, ο Γκέιτς υποστηρίζει ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες χρειάζονται την τεχνολογία για να "χαρτογραφήσουν" τις επιδημίες. Και πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των εθελοντών σε οργανισμούς υγείας για να αναπτύξουν πιο εξελιγμένες μεθόδους συγκέντρωσης και έγκαιρης εκτίμησης των στοιχείων που "δείχνουν" μια επερχόμενη έξαρση ενός ιού.

"Αν κάτι καλό μπορεί να προέλθει από αυτή την συνεχιζόμενη τραγωδία, είναι ότι ο ιός Έμπολα μπορεί να αφυπνίσει τον κόσμο για μια λυπηρή αλήθεια: Δεν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μια παγκόσμια επιδημία", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μπιλ Γκέιτς.

Πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχουν πολλά τεχνολογικά εργαλεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τον περιορισμό της πιθανής εξάπλωσης ενός θανατηφόρου ιού. Και οι κυβερνήσεις πρέπει να πάρουν μαθήματα "από το πώς τα έθνη προετοιμάζονται για πόλεμο".

Διαβάστε επίσης:

Κατασκεύασαν tablet που αντέχει στην απολύμανση

Bill Gates: Το εμβόλιο ενάντια στον HIV θα είναι έτοιμο το 2030