ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξεκινά το πρόγραμμα ΠΝΕΥΜΩΝ από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία

Μελέτες για τον υπολογισμό του κόστους του άσθματος και της Χ.Α.Π. στην οικονομία και στην ποιότητα ζωής των ασθενών, αλλά και μια ξεχωριστή καμπάνια ευαισθητοποίησης, περιλαμβάνει το πρόγραμμα «ΠΝΕΥΜΩΝ» της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

Ξεκινά το πρόγραμμα ΠΝΕΥΜΩΝ από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία

Στόχος της εταιρείας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού και των αρχών για τα αναπνευστικά νοσήματα, η ανάδειξη του ρόλου του αναπνευστικού συστήματος στην καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, η ενίσχυση της πρόληψης των αναπνευστικών νόσων, αλλά και η ανάπλαση - δημιουργία δύο πάρκων ή παιδικών χαρών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Μελέτες για τον υπολογισμό του κόστους του άσθματος και της Χ.Α.Π. στην οικονομία και στην ποιότητα ζωής των ασθενών, αλλά και μια ξεχωριστή καμπάνια ευαισθητοποίησης, περιλαμβάνει το πρόγραμμα «ΠΝΕΥΜΩΝ» της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Στόχος της εταιρείας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού και των αρχών για τα αναπνευστικά νοσήματα, η ανάδειξη του ρόλου του αναπνευστικού συστήματος στην καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, η ενίσχυση της πρόληψης των αναπνευστικών νόσων, αλλά και η ανάπλαση - δημιουργία δύο πάρκων ή παιδικών χαρών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Λογότυπο Πνεύμων

Εκπόνηση τριών επιστημονικών μελετών

Έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την εκπόνηση τριών επιστημονικών μελετών με την καταγραφή και ανάλυση δεδομένων που θα τεκμηριώνουν τον αντίκτυπο των αναπνευστικών νοσημάτων στην οικονομία (άμεσο και έμμεσο κόστος) και στην ποιότητα ζωής των ασθενών.

Οι μελέτες αυτές θα αξιοποιηθούν προκειμένου να γίνει γνωστή στο Υπουργείο Υγείας και σε άλλους φορείς Δημόσιας Υγείας, η σημασία των αναπνευστικών νοσημάτων για την κοινωνία και την οικονομία της Ελλάδας, με στόχο να ληφθούν πρωτοβουλίες που θα προωθήσουν την πρόληψη, θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ασθενών και την ορθολογική χρήση των θεραπειών και τελικώς θα μειώσουν την επιβάρυνση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.