ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έφτασε και φέτος η Ώρα της Γης (βίντεο)

Όπως κάθε χρόνο από το 2008 και μετά, έτσι και φέτος, το τελευταίο Σάββατο του Μαρτίου είναι ξεχωριστό για όλο τον κόσμο, αφού εκατοντάδες χώρες συμμετέχουν στην εκστρατεία "Η Ώρα της Γης", με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τις επιπτώσεις της υπερβολικής κατανάλωσης ενέργειας για τον πλανήτη μας.

Έφτασε και φέτος η Ώρα της Γης (βίντεο)

Αναρίθμητες είναι οι εκδηλώσεις που θα γίνουν και φέτος σε κάθε άκρη της Γης, με σκοπό την προώθηση της ιδέας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της σημασίας που έχει για την υγεία του πλανήτη και κατ' επέκταση και της δικής μας.

Και μόνο ο περιορισμός της λεγόμενης "τρύπας του όζοντος" είναι αρκετός για να αντιληφθεί κανείς πόσο μεγάλες είναι οι επιπτώσεις της υγείας του πλανήτη για τους ανθρώπους. Ο καρκίνος του δέρματος παρουσιάζει μεγάλη αύξηση τις τελευταίες δεκαετίες και όλοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει η "τρύπα του όζοντος", που επιτρέπει μεγαλύτερο ποσοστό βλαβερής ηλιακής ακτινοβολίας να περάσει από την ατμόσφαιρα.

earthday

Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στην φετινή Ώρα της Γης, απλά με το να σβήσετε όσα περισσότερα φώτα μπορείτε στο σπίτι σας μεταξύ 20:30 και 21:30 απόψε το βράδυ. Φέτος, το μήνυμα είναι «Θα το κάνω, αν το κάνεις», προκαλώντας για «πράσινες» καλές πράξεις από τους φίλους μας, με αντάλλαγμα την πραγματοποίηση μιας δικής μας δέσμευσης.

Φυσικά μια ώρα στο σκοτάδι δεν δίνει λύση στην κλιματική αλλαγή. Ωστόσο, το μήνυμα που στέλνουν εκατομμύρια άνθρωποι κλείνοντας μαζί τα φώτα, συμβάλλει στη διαμόρφωση του κατάλληλου παγκόσμιου πολιτικού κλίματος για την επίλυση των σοβαρότερων περιβαλλοντικών προβλημάτων του πλανήτη.

Δείτε το βίντεο που συνοδεύει την φετινή εκστρατεία της Ώρας της Γης...