ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Πρωταπριλιά κάνει καλό στην υγεία!

Η Πρωταπριλιά είναι συνυφασμένη με τα καλοπροαίρετα ψέματα και τις φάρσες και οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το γέλιο που χαρίζει η ημέρα αυτή είναι εξαιρετικά ευεργετικό για την υγεία μας.

Η Πρωταπριλιά κάνει καλό στην υγεία!

Το γέλιο διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος σε ολόκληρο το σώμα και ενισχύει τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων. Η διαδικασία αυτή είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για άτομα που πάσχουν από υπέρταση.

Επίσης, το γέλιο καταπολεμά το στρες, καθώς βοηθά να μειωθούν τα επίπεδα ορμονών όπως η κορτιζόλη («ορμόνη του στρες») και παράλληλα βοηθά να αυξηθούν τα επίπεδα ευεργετικών για την υγεία ορμονών όπως οι ενδορφίνες. Η διαδικασία αυτή ενισχύει το ανοσοποιητικό κι έτσι η επίδραση του στρες στον οργανισμό είναι πιο ήπια. Παράλληλα, οι ενδορφίνες έχουν φυσική αναλγητική δράση.

Ακόμη, το γέλιο βοηθά να αντιμετωπιστεί η συσσωρευμένη ένταση, καθώς χαλαρώνει τους μύες του σώματος. Μάλιστα, αυτή η επίδραση του γέλιου μπορεί να διαρκέσει έως και 45 λεπτά.

Απολαύστε λοιπόν αυτή τη χαρούμενη ημέρα και μοιραστείτε ευχάριστες στιγμές με φίλους, με την οικογένεια ή με συναδέλφους.

Μην ξεχνάτε βέβαια ότι τα αστεία και τα ψέματά μας θα πρέπει να είναι καλοπροαίρετα, να μην προκαλούν ταραχή και να μην βάζουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα κανενός.