ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο καλός ύπνος βοηθά στην ερωτική διέγερση των γυναικών

Αμερικανοί ερευνητές καταλήγουν σε νέο συμπέρασμα αναφορικά με την σεξουαλική διάθεση των γυναικών, η οποία όπως αναφέρουν, εξαρτάται από τον ύπνο τους.

Ο καλός ύπνος βοηθά στην ερωτική διέγερση των γυναικών

Ο Docteur David Kalmbach, αρχηγός της έρευνας, δηλώνει ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα η έλλειψη ύπνου μειώνει την ερωτική επιθυμία των γυναικών. Ο ανεπαρκής ύπνος- ποσοτικός ή ποιοτικός- συμβάλει σημαντικά στην διάθεση της γυναίκας, γι αυτό από δω και στο εξής ο ύπνος και το σεξ είναι παράγοντες που πρέπει να εξετάζονται μαζί.

Για την διεξαγωγή της έρευνας πήραν μέρος 171 γυναίκες. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι εκείνες που κοιμήθηκαν περισσότερο εξέφρασαν μια ερωτική διάθεση πιο έντονη από τις υπόλοιπες. Κάθε ώρα ύπνου αυξάνει κατά 14% τις πιθανότητες να έχει ερωτικές επιθυμίες την επόμενη μέρα.

Η έρευνα διήρκησε 14 μέρες όπου οι γυναίκες διέμεναν σε πανεπιστημιακό χώρο και απαντούσαν σε ένα ερωτηματολόγιο, κατά την διαμονή τους δεν πήραν καμία αντικαταθλιπτική θεραπεία. Στο ερωτηματολόγιο έπρεπε να περιγράψουν την «υποκειμενική διέγερσή» τους, όρος που χρησιμοποιείται για την ερωτική διέγερση χωρίς σωματική επαφή. Ακόμα έπρεπε να αξιολογήσουν την διέγερση με όρους σωματικής διέγερσης και οργασμικής και να υποδείξουν ποιος ήταν ο λόγος που τις οδήγησε στην σεξουαλική επαφή (είτε μόνες τους είτε με κάποιον σύντροφο).

Πλέον λόγο των διαταραχών στον ύπνο όλο και περισσότερες έρευνες επικεντρώνονται στον συνδυασμό ύπνος και σεξουαλική δυσλειτουργία.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Journal of Sexual Medicine.

Διαβάστε ακόμη:

Ποια είναι η ιδανική διάρκεια στο σεξ;

Έλλειψη σεξ: Δείτε πώς επηρεάζει το σώμα

Καθηγητής του Χάρβαρντ απαντά στις πιο καυτές ερωτήσεις γύρω από το σεξ!

Πώς επηρεάζει μία ώρα ύπνου τη γυναικεία λίμπιντο

Ντους με ζεστό νερό και σπέρμα: Πώς επηρεάζεται το δεύτερο