ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η υγεία & η βιώσιμη ανάπτυξη στο συνέδριο "Shaping the Future of Healthcare in Greece"

Σημαντικά και επίκαιρα θέματα που αφορούν στο μέλλον του ελληνικού συστήματος υγείας και της βιώσιμης ανάπτυξης τοποθετούνται στο μικροσκόπιο του Συνεδρίου "Shaping the Future of Healthcare in Greece - Healthcare Reforms: Greater Challenges Ahead" που πραγματοποιείται σήμερα, Τετάρτη 29 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental.

Η υγεία & η βιώσιμη ανάπτυξη στο συνέδριο "Shaping the Future of Healthcare in Greece"

To συνέδριο θα ανοίξει με ομιλία του ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ θα συμμετέχουν με ομιλίες τους ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος.

Το συνέδριο, το οποίο παραδοσιακά αποτελεί ένα forum γόνιμου διαλόγου για όλους τους stakeholders από το χώρο της Υγείας, διοργανώνεται φέτος για 5η συνεχόμενη χρονιά υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων και Συνδέσμων (EFPIA) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας (ΕΛΕΔΥΠΥ), την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), το Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), και την Boussias Communications, με τη συνδρομή του εξειδικευμένου καθημερινού newsletter για την υγεία, Health Daily.

Παρακολουθώντας στενά τον παλμό των οικονομικό-κοινωνικών εξελίξεων της χώρας, στόχος του φετινού συνεδρίου είναι να καλύψει αποτελεσματικά τα σημαντικότερα ζητήματα που προκύπτουν στο χώρο της Δημόσιας Υγείας, σκιαγραφώντας τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. To μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης, o νέος ρόλος που διαδραματίζουν οι stakeholders του κλάδου της Υγείας, οι συνθήκες χρηματοδότησης των υπηρεσιών υγείας, καθώς και οι πρακτικές που εξασφαλίζουν υψηλή ποιότητα υπηρεσιών, εύκολη πρόσβαση και παροχή προσιτών υπηρεσιών υγείας, αποτελούν ορισμένες από τις θεματικές που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

Μεταξύ των διακεκριμένων ξένων ομιλητών περιλαμβάνονται, κατά σειράν εμφανίσεως οι: Richard Bergström, Γενικός Διευθυντής της EFPIA, Aaron Reeves, ερευνητής και κοινωνιολόγος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Fabio Pammoli, καθηγητής οικονομικών και management στο Πανεπιστήμιο IMT της Ιταλίας, Armin Fidler, Πρόεδρος του "European Health Management Association" (EHMA) και μέχρι πρόσφατα επικεφαλής Σύμβουλος του τομέα Στρατηγικής της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ilaria Passarani, επικεφαλής του "Food and Health Department" της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Καταναλωτών (BEUC), Michel Goldman, Καθηγητής Ανοσολογίας, Université Libre de Bruxelles, Erasmus European Business and Innovation Center, former Executive Director of the Innovative Medicines Initiative Joint Undertaking (IMI).

Τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας θα εκπροσωπήσει ο Δρ. Άγις Τσουρός, M.D., Ph.D., FFPH Director, Policy and Governance for Health and Well‐being (WHO), ενώ τη σημαντική διεθνή τους εμπειρία θα μοιραστούν με το κοινό του Συνεδρίου οι Haseeb Ahmad, Διευθύνων Σύμβουλος της MSD για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μάλτα, Stefano Di Biase, Senior Consultant, Thought Leadership, IMS Health, Riccardo Canevari, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλους της Novartis Hellas, Roberto Greco, Πρόεδρος του "PhRMA Innovation Forum" και CEO της GSK για την Ελλάδα.

Στο συνέδριο θα μιλήσουν επίσης: Πασχάλης Αποστολίδης, πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Θεόδωρος Τρύφων, πρόεδρος της ΠΕΦ, Μάρκος Γερασόπουλος, CEO και Γενικός Διευθυντής της Sanofi Greece & Cyprus, Κωνσταντίνος Παναγούλιας, Αναπληρωτής πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Γενικός Διευθυντής Vian και Αντιπρόεδρος Vianex, Dr. Σουζάνα Κολυβά, Επικεφαλής του Τμήματος Ανάπτυξης στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, Κωνσταντίνος Δεληγιάννης, Γενικός Διευθυντής της General Electric HealthCare, Γιάννης Βαφειάδης, Γενικός Διευθυντής ΕΟΠΥΥ, Αθανάσιος Σκουτέλης, Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων, Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής και του Τμήματος Λοιμώξεων του Γεν. Νοσοκομείου Αθηνών "Ευαγγελισμός", Βασίλης Μπαρδής, Πρόεδρος ΣΕΚ και COO του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Γρηγόρης Σαραφιανός, πρόεδρος ΠΕΙΚ.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστεί έρευνα με τίτλο "Access to healthcare system: Τhe view of Greek citizens" από την Τίνα Τρίψα, Healthcare Research Specialist.