ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένας νεκρός στη Γερμανία από επιπλοκές του συνδρόμου MERS

Ένας 65χρονος άντρας πέθανε στη Γερμανία από επιπλοκές που σχετίζονται με το σύνδρομο MERS, το οποίο εκδήλωσε έπειτα από ταξίδι που έκανε στην αραβική χερσόνησο τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ένας νεκρός στη Γερμανία από επιπλοκές του συνδρόμου MERS

Ο άντρας πιστεύεται ότι μολύνθηκε με τον επικίνδυνο ιό από μία καμήλα, σε επίσκεψη που έκανε σε ζωοπανήγυρη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Όπως έγινε γνωστό, αρχικά παρουσίασε το σύνδρομο, έδειξε ότι αναρρώνει, αλλά τελικά παρουσίασε κάποιο πρόβλημα στους πνεύμονες από το οποίο και κατέληξε στις 6 Ιουνίου, στην πόλη Όστερκαπελν, στην Κάτω Σαξονία.

Ο κ. Μίκαελ Σίφμπενκερ, εκπρόσωπος του νοσηλευτικού ομίλου Niels-Stensen όπου νοσηλευόταν ο 65χρονος, δήλωσε ότι το νοσοκομείο συμφώνησε με την οικογένειά του να μην αποκαλύψει λεπτομέρειες για την ασθένεια που του κόστισε τη ζωή.

Το μόνο που είπε ο κ. Σίφμπενκερ είναι ότι «ο MERS είχε εξασθενήσει τον οργανισμό του».

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι οι οποίοι είχαν έλθει σε επαφή με τον 65χρονο, ελέγχθηκαν μετά την νόσησή του, αλλά ουδείς είχε μολυνθεί.

Πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο επί γερμανικού εδάφους που σχετίζεται με τον ιό MERS και το τρίτο κρούσμα της νόσου. Οι δύο προηγούμενοι ασθενείς - ο ένας από το Κατάρ και ο άλλος από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - είχαν νοσήσει το 2012 και το 2013, ενώ ο ένας είχε χάσει τη ζωή του.

Ο ιός MERS πρωτοεμφανίστηκε το 2012 στη Σαουδική Αραβία και έκτοτε έχει εξαπλωθεί στην Μέση Ανατολή και έχει προκαλέσει κρούσματα στην Ευρώπη, την Ασία και τη Βόρειο Αμερική.

Συνολικά 1.200 άνθρωποι έχουν αρρωστήσει εξαιτίας του σε όλο τον κόσμο, με τουλάχιστον 450 από αυτούς να χάνουν τελικά τη ζωή τους.

Οι περισσότεροι θάνατοι έχουν καταγραφεί σε άτομα που έπασχαν από υποκείμενα προβλήματα υγείας ή είχαν εξασθενημένο ανοσοποιητικό.

Το σύνδρομο MERS προκαλείται από έναν ιό της οικογένειας των κοροναϊών. Εκδηλώνεται με υψηλό πυρετό και αναπνευστική δυσχέρεια και έχει ποσοστό θνησιμότητάς σχεδόν 35%, διότι δεν υπάρχει εμβόλιο ούτε ειδική θεραπεία γι' αυτό, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Διαβάστε επίσης:

Ν. Κορέα: Άλλος ένας θάνατος από MERS – 8 νέα κρούσματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ