ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κουρουμπλής: Να δημιουργήσουμε ένα Κίνημα Αλληλεγγύης απέναντι στο «υπερτροφικό εγώ»

Σε εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο παρέστη την Παρασκευή ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε τιμητικό έπαινο σε δύο οικογένειες οι οποίες δώρισαν τα όργανα των παιδιών τους καθώς και σε Δότη Μυελού των Οστών.

Κουρουμπλής: Να δημιουργήσουμε ένα Κίνημα Αλληλεγγύης απέναντι στο «υπερτροφικό εγώ»

Ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Απέναντι σε μια εποχή του υπερτροφικού εγώ - που μας βυθίζει στα ιδεολογικά του παραισθησιογόνα και μας φυλακίζει στο σύμπαν των δικών του ψευδαισθήσεων- που επιβάλλει την λογική του αρτημελιακού ρατσισμού, να πάρουμε δηλαδή ολόκληρο το σώμα μας ακόμα και στην επόμενη πορεία της ζωής μας, η επιλογή της δωρεάς οργάνων σώματος είναι μια μορφή αντίστασης του «Εμείς» στο «εγώ». Το Πανανθρώπινο «Εμείς», που αναδεικνύει την αξία και την αυταξία της ζωής και δίνει ένα διαφορετικό περιεχόμενο στις σχέσεις των ανθρώπων.

Πιστεύω ότι η πρωτοβουλία της Προεδρίας της Δημοκρατίας θα συστρατευτεί στη νέα προσπάθεια που επιχειρούμε, να κάνουμε την κοινωνία πιο αλληλέγγυα. Να δώσουμε ένα άλλο ποιοτικό περιεχόμενο στη ζωή εκείνων των ανθρώπων που έχουν ανάγκη τη δωρεά οργάνων σώματος.

Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς, τους συγγενείς, όλους εκείνους τους ανθρώπους που συμβάλλουν καθώς και τη νέα διοίκηση και τους εργαζόμενους του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Πιστεύω ότι και άλλοι άνθρωποι και από τον χώρο της τέχνης, θα συνεχίσουν τη σημερινή πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας ώστε να δημιουργήσουμε ένα κίνημα αλληλεγγύης –πραγματικής αλληλεγγύης- και ανθρωπιάς σε μια εποχή που η μοναξιά σκοτώνει την ψυχή των ανθρώπων».