ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση Κουρουμπλή με Κινεζική αντιπροσωπεία: Κλινικές έρευνες και φάρμακο στην ατζέντα

Με Κινέζικη Αντιπροσωπεία φορέων του τομέα Υγείας της Επαρχίας Χιουνάν, συναντήθηκε ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, με αντικείμενο τις δυνατότητες συνεργασίας και ανταλλαγής γνωστικού πεδίου και πληροφοριών στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας. 

Συνάντηση Κουρουμπλή με Κινεζική αντιπροσωπεία: Κλινικές έρευνες και φάρμακο στην ατζέντα

Ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής αφού προηγουμένους τους καλωσόρισε και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην Ελλάδα, στη χώρα όπως είπε του Ιπποκράτη αλλά και της φιλοξενίας, αναφέρθηκε στους σημαντικούς και πανάρχαιους πολιτισμούς των δύο χωρών. Εν συνεχεία επεσήμανε πως οι δύο χώρες μπορούν να συνεργαστούν στο χώρο της Υγείας κάτι που θα είναι εποικοδομητικό και χρήσιμο για τις δύο πλευρές.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις δυνατότητες συνεργασίας στον τομέα των κλινικών ερευνών, στον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας και της παραγωγής φαρμάκου, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας διαθέτει αξιόλογους και ικανότατους επιστήμονες. Επιπλέον, ο Έλληνας Υπουργός Υγείας συμπλήρωσε πως υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρό για συνεργασία και στον τομέα της παιδιατρικής. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Κουρουμπλής μίλησε για το ισχυρότατο DNA των Ελλήνων, το οποίο όπως ανέφερε, έχει «ποτιστεί» από τις δυσκολίες, ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία του, σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις, ότι ο ελληνικός λαός για ακόμη μία φορά θα ξεπεράσει τη δύσκολη αυτή περίοδο.

Δεν έλειψε η αναφορά από μέρους του Έλληνα Υπουργού, στο κορυφαίας κρισιμότητας ζήτημα των ημερών, το δημοψήφισμα της Κυριακής.
Συγκεκριμένα, ανέφερε: « Όσοι ενοχοποιούν το ΟΧΙ και το συνδέουν με την δραχμή και την έξοδο της χώρας μας από την Ευρώπη είναι οι συνένοχοι των αποτυχημένων πολιτικών που κατεδάφισαν την αξιοπρέπεια της ζωής του λαού μας, τα τελευταία 5 χρόνια.

Άραγε τι φοβούνται αυτοί που επιχειρούν να συστρατεύσουν θεούς και δαίμονες εναντίον του ΟΧΙ;

Το ΟΧΙ καταρρίπτει κάθε επιχείρημα δικαιολόγησης και συνέχισης θανατηφόρων για την ελληνική οικονομία συνταγών.

Το ΟΧΙ θα ανοίξει νέους δρόμους και θα συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας συμφωνίας που θα εμπεριέχει πραγματική ανάπτυξη και πραγματική ρύθμιση του χρέους».

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του τομέα Υγείας της πολυπληθούς κινεζικής Επαρχίας, κύριος Xiaochun Chen, τόνισε πως οι δύο χώρες επί σειρά ετών έχουν καλές συνεργασίες στο νευραλγικό αυτόν χώρο και πως η Ελλάδα από τα πανάρχαια χρόνια διαθέτει γνωστικό υλικό, ερευνητική πορεία και ιδέες που στοχεύουν στην εξυπηρέτηση του ανθρώπου.

Επίσης σχολίασε πως η Κίνα θεωρεί σημαντικό να έχει συχνές επαφές με την χώρα μας, μέσω των οποίων θα ανταλλάσσονται χρήσιμες πληροφορίες και απόψεις που άπτονται του τομέα και του συστήματος Υγείας.

Μεταξύ των εκπροσώπων της Κινέζικης Αντιπροσωπείας και των παρευρισκόμενων υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Υγείας ανταλλάχθηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις αναφορικά με την ανάγκη ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, της αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης χρόνιων παθήσεων, της σπουδαιότητας της πρόληψης ασθενειών αλλά και των ελλείψεων στο χώρο της ψυχιατρικής υγείας.